Redactia.ro
Home » Știri » Au venit ploile „de proporții biblice” și inundațiile. Unde s-a aşternut un strat de 30 cm de grindină

Au venit ploile „de proporții biblice” și inundațiile. Unde s-a aşternut un strat de 30 cm de grindină

Străzile unui oraș au fost acoperite de un strat de 30 de centimetri de grindină. Vremea extremă face ravagii. Sunt cel puțin 3 morți în urma inundațiilor catastrofale.

Ploile torenţiale au fost descrise de salvatori ca fiind „de proporţii biblice”. Toate acestea s-au întâmplat în sudul Germaniei.

Dezastru şi în Georgia

Dezastru este și în Georgia, unde cel puțin 6 oameni au murit și câteva sute au fost evacuați cu elicopterele, din cauza unei uriașe alunecări de teren care a îngropat parțial o stațiune montană.

Ministerul Român de Externe a emis atenționări de călătorie pentru Slovenia și Croația din cauza inundațiilor din cele două țări.

Reamintim că o furtună violentă s-a abătut asupra unei localități din Germania, unde stratul de grindină a ajuns la 30 de centimetri. Traficul a fost blocat complet pe unele porțiuni și autoritățile au scos pe străzi utilajele de deszăpezire.

S-a ajuns aici și pentru că nivelul unui râu din apropiere a crescut cu un metru și jumătate în doar cinci minute. În timpul furtunii, nimeni nu a fost rănit.

Trei morţi în Slovenia

Vremea extremă face ravagii și în Slovenia. Sunt cel puțin 3 morți în urma inundațiilor catastrofale. Ploile torențiale au provocat viituri violente în mai multe zone din nordul și vestul țării, după ce a plouat în 24 de ore cât într-o lună.

Guvernul sloven a anunțat că armata este pregătită să ajute autoritățile locale. În orașul Skofja Loka, elicopterele au evacuat deja mai mulți locuitori.

Meteorologii spun că ploile abundente, care cel mai probabil se vor extinde și în țările vecine, Croația și Bosnia Herțegovina, vor continua și în următoarele 24 de ore.

Cod roşu, în Croaţia

În Croația, sunt coduri roșii și portocalii de furtună, ploi torențiale și pericol de inundații tot weekendul. Sunt vizate capitala Zagreb și zonele turistice Dubrovnik și Split, printre altele.

În Slovenia, este cod roșu de inundații.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: