Redactia.ro
Home » Știri » Austria impune noi restricții pentru români. Ce se întâmplă de joi

Austria impune noi restricții pentru români. Ce se întâmplă de joi

austria

Austria va interzice începând de joi, 16 iulie, cursele aeriene regulate directe din zece state, printre care și România, conform unui ordin al ministrului sănătăţii, Rudolf Anschober. S-a luat această decizie din cauza situației epidemiologice din țara noastră privind infecțiile cu Covid-19.

Potrivit presei austriece, sunt de aşteptat efecte semnificative asupra reţelei de legături aeriene ale companiei Austrian Airlines, ale cărei curse pe relaţiile Belgrad, Bucureşti, Cairo, Podgorica, Sarajevo, Sibiu, Skopje, Sofia, Tirana şi Varna spre Vienna-Schwechat vor rămâne anulate cel puţin până la sfârşitul lunii iulie, potrivit Mediafax.

Sunt în continuare interzise zborurile dinspre Belarus, China, Marea Britanie, Iran, Portugalia, Rusia, Suedia şi Ucraina. Vor fi totuşi exceptate anumite categorii de curse aeriene: cele considerate în interesul Republicii Austriece, precum şi cele care transportă mărfuri, bolnavi, cetăţeni austrieci repatriaţi, personal de îngrijire sau muncitori sezonieri în agricultură.

Măsuri stricte pentru cetățenii români care merg în Austria

În urmă cu câteva zile, autoritățile de la Viena anunțau că cetățenii români pot intra pe teritoriul țării doar dacă prezintă un test de Covid-19 negativ. Austriecii au luat această măsură din cauza evoluției situației epidemiologice din România. MAE face prezicarea că testul nu trebuie să fie mai vechi de patru zile și trebuie tradus în limba germană sau engleză. Mai mult, românii trebuie să aibă și dovada cazării pe teritoriul Austriei.

„Pentru persoanele care nu deţin un astfel de test se aplică măsura autoizolării pentru o perioadă de 14 zile la domiciliu sau într-o unitate de cazare, pentru care trebuie prezentată dovada rezervării. În situaţia în care persoanele călătorind din România nu pot prezenta la intrarea în Austria un test COVID-19 şi dovada cazării, le va fi interzisă intrarea pe teritoriul austriac”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Conform Grupului de comunicare strategică, în România, în ultimele 24 de ore au fost raportate 637 de noi cazuri de coronavirus, iar 30 de persoane infectate au murit. Până marți, 14 iulie, au fost confirmate 33.585 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. Dintre acestea, 23.798 de persoane infectate cu noul virus au fost vindecate și externate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: