Redactia.ro
Home » Știri » Primul tren cu români a plecat din Timișoara spre Austria. Persoane din 18 județe au plecat la muncă

Primul tren cu români a plecat din Timișoara spre Austria. Persoane din 18 județe au plecat la muncă

Primul tren cu români a plecat din Timișoara spre Austria

Primul tren cu 76 de persoane din 18 județe din România a plecat duminică seara din Timișoara spre Austria. Ministrul Transporturilor a declarat că statul român le-a asigurat pasagerilor care au plecat spre Austria toate măsurile de protecție sanitară necesară.

Primul tren cu români care a plecat spre Austria

76 de persoane din 18 județe din România au plecat duminică seara cu trenul din Timișoara spre Austria. Trenul va trece prin Arad -Curtici și va traversa Ungaria și nu va avea nicio oprire până la Viena.

Primul tren cu români care a plecat spre Viena are în componența sa cinci vagoane ale CFR și cinci societăți austriece de transport OBB.

Luna trecută acest transport stârnea unele controverse și reacții dure din partea ministrului Lucian Bode, pentru că autoritățile austriace au făcut anunțul acestui transport în timp ce autoritățile române nu știau nimic.

Românii care au plecat spre Austria s-au strâns duminică seara în fața Gării de Nord din Timișoara, apoi au trecut printr-un triaj epidemiologic făcut de Direcția Națională Publică Timiș.

Românii au păstrat distanța socială și pentru aceștia au fost trase pe jos marcaje speciale cu vopsea albă, iar la mijlocul băncilor au fost lipite afișe pe care scriau „Păstrați distanța”.

Trenul avea o capacitate de 350 de locuri

Deși trenul avea o între 300 și 350 de locuri, aproximativ 80 de persoane au urcat în transportul în comun.

Toate vagoanele trenurilor sunt de tip cușetă și fiecare pasager călătorește singur,și duminică nu au fost mai mult de 9 călători într-un vagon, iar pasagerii au fost obligați să poarte mască și mănuși de protecție pe întreaga durata călătoriei.

Majoritatea pasagerilor au circulat de mai multe ori în Austria, pentru a merge la muncă. „Acum este un pic mai greu, pentru că nu știi la ce să te aștepți, boala care e…Frică… ți-e frică, dar dacă o fi să mă îmbolnăvesc mă pot îmbolnăvi și acasă, și acolo. Tot așa trebuie să păstrezi distanța aceasta și acasă, și acolo”, a spus femeia.

OBB și CFR au stabilit împreună câteva vagoane și pe ce traseu se deplasează trenul, iar cu 48 de ore înaintea plecării, oficialii trebuie să fie anunțați despre situața pasagerilor, de unde sunt și cu ce se deplasează până la TImișoara.

Loading...