Redactia.ro
Home » Știri » Ajutor pentru Republica Moldova. România a trimis 20 de camioane cu echipamente și medicamente

Ajutor pentru Republica Moldova. România a trimis 20 de camioane cu echipamente și medicamente

Ajutor pentru Republica Moldova. România a trimis 20 de camioane cu echipamente și medicamente

Un convoi de 20 de camioane ale MApN a plecat spre Republica Moldova. Acestea conțin echipamente de protecție și produse sanitare, de care vecinii noștri au nevoie în lupta cu pandemia de coronavirus.

Medicamente și echipamente pentru Moldova

Toate echipamentele trimise către Republica Moldova au fost achiziționate de Ministerul Sănătății din România, în cadrul efortului comun de a opri infecțiile cu coronavirus în lume.

Ajutorul sanitar oferit de țara noastră constă în 500.000 de măști de protecție, 200.000 de mănuși, 25.000 de combinezoane, 2 800 cutii de medicamente, 80 000 l alcool sanitar, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecție și zece izolete.

Azi, guvernul României face un gest umanitar de solidaritate pentru cetățenii Republicii Moldova, pentru sistemul de sănătate din Moldova, pentru a-i ajuta pe frații noștri de peste Prut”, a declarat premierul Ludovic Orban.

”Frații de pe cele două maluri ale Prutului”

Acesta a mai vorbit și despre „Podul de flori”, momentul în care a avut loc trecerea liberă peste Prut, la care au participat un milion de români.

„Pe 6 mai 1990, acum 30 de ani, a avut loc trecerea liberă a Prutului, frontiera dintre România și fosta URSS, o manifestație cunoscută drept Podul de flori, la care au participat peste un milion de români de pe ambele maluri ale Prutului. A fost simbolul puternicelor legături fraterne dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat premierul României Ludovic Orban.

Cei care au misiunea de a duce camioanele cu ajutoare sanitare sunt peste 40 de militari ai Ministerului Apărării Naționale și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Înainte de a pleca în misiune, soldații au fost întâmpinați de premierul României, de ministrul sănătății, Nelu Tătaru, de ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, Șeful Statului Major al Apării, general- locotenent Daniel Petrescu, ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, Șeful Departamentui pentru Situații de Urgența, Raed Arafat, și inspectorul general al IGSU, Paul Iamandi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: