Redactia.ro
Home » Știri » Autoritățile au adoptat noi măsuri de relaxare. Ce reguli intră în vigoare în această noapte

Autoritățile au adoptat noi măsuri de relaxare. Ce reguli intră în vigoare în această noapte

Noi măsuri de relaxare au fost adoptate, luni, de către autorități. Acestea vor intra în vigoare din această noapte și vizează nunțile, botezurile, petrecerile private, activitățile culturale, parastase, cluburi sau piscine.

Autoritățile au adoptat noi măsuri de relaxare. Ce reguli intră în vigoare în această noapte

De la 1 iunie, autoritățile au hotărât ca să fie reluate și la interior petrecerile private sau competițiile sportive. Tot la interior se vor  redeschide piscinele, locurile de joacă, cluburile și discotecile, desigur cu program limitat. De asemenea, și numărul participanților va fi limitat,  dar poate fi mai mare dacă toți sunt vaccinați.

Totodată, masca de protecție rămâne obligatorie la interior, dar și în exterior în zonele aglomerate sau în apropierea unităţilor de învăţământ. În momentul de față r ata de incidenţă în Capitală este de 0,35 la mie în ultimele două săptămâni, drept urmare, s-au luat următoarele decizii de relaxare:

”Se redeschid barurile, cluburile, discotecile și sălile de jocuri, în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența este sub 3 la mie. Pot intra doar persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.Creșterea gradului de ocupare crește la 70% din capacitatea maximă a spațiilor pentru operatorii economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, dacă incidența este sub 3 la mie.  Se pot organiza festivități pentru finalul de an școlar în spații deschise, cu participarea elevilor și personalului didactic, precum și a aparținătorilor, dacă aceștia din urmă sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, au un test COVID negativ sau au trecut prin boală într-un interval de cel mult 90 de zile”, potrivit Hotărârii CNSU.

Măsuri la locul de muncă

La locul de muncă, masca de protecție nu mai este obligatorie a fi purtată de către persoanele vaccinate și dacă sunt doar maxim 5 într-un birou.

”Masca de protecție poate fi eliminată la locul de muncă  în spații închise unde își desfășoară activitatea maxim 5 persoane, cu condiția ca acestea să fie complet vaccinate, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau a altor lucrători, rămânând obligatorie în toate spațiile închise comune. Activitatea la locul de muncă va fi realizată cu respectarea prevederilor legale emise de autoritățile competente în ceea ce privește prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, pentru asigurarea securității și sănătății în muncă a lucrătorilor, ținând cont și de gradul de vaccinare al angajaților de la acel loc de muncă, atestat prin certificat de vaccinare împotriva virusului SARSCoV-2 prezentat de salariații pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare precum și de numărul de angajații aflați în intervalul de 90 de zile de la data testului pozitiv, pentru salariații care au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-COV-2, care dețin și prezintă angajatorului adeverință eliberată de medicul de familie”, mai este specificat în document.

Ce s-a mai hotărât asupra nunților și botezurilor

Nunțile, botezurile, mesele festive și parastasele se vor putea organiza cu cel mult 70 de persoane la exterior și 50 la interior, dacă incidența este sub 3 la mia de locuitori. Desigur, numărul poate fi mai mare dacă toate persoanele sunt vaccinate. Copiii sub 16 ani nu sunt incluse la numărul maxim.

”Nunțile, botezurile, mesele festive și parastasele pot fi organizate  cu cel mult 70 de persoane în spații deschise sau 50 de persoane în spații închise, dacă incidența este sub 3 la mie și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani. Numărul participanților poate fi mai mare dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană”, mai este specificat în document.

Decizii față de competițiile sportive, săli de sport, spații de cazare sau intrarea în România

S-au luat noi măsuri de relaxare și în privința acestora. Ele pot fi consultate în documentul integral al CNSU care poate fi consultat AICI.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: