Redactia.ro
Home » Homepage » Autoritățile au identificat-o pe femeia care ar fi încercat să împingă doi călători pe șinele de metrou

Autoritățile au identificat-o pe femeia care ar fi încercat să împingă doi călători pe șinele de metrou

GALERIE FOTO (2)

Autoritățile din București au intervenit de urgență după ce călătorii Metrorex au semnalat că într-una dintre stațiile de metrou o femeie a încercat să împingă pe șine doi călători. A fost identificată, iar acum se află în atenția medicilor de la spitalul „Clinic de Psihiatrie Obregia″⁣. 

Autoritățile au identificat-o pe femeia care ar fi încercat să împingă doi călători pe șinele de metrou

Totul s-a petrecut în stația de metrou Lujerului, unde doi călători au fost împinși de o femeie cu o cruce de lemn. Este vorba de un bărbat și o tânără, care au reușit însă să riposteze încercărilor agresoarei lor. Au existat și martori, care au semnalat evenimentul la 112 pentru prevenirea unei tragerii.

Din fericire, una dintre persoanele prezente în acel moment a reușit să o fotografieze pe femeie după ce a plecat din stație. Aceasta s-a urcat în metrou și a putut fi surprinsă. Imaginile au fost trimise ulterior autorităților și au fost postate în mediul online, însoțite de un mesaj menit să atragă atenția călătorilor.

„Dacă metroul nu era în staţie, dacă persoana era mai aproape de șine, dacă avea o cască în ureche şi nu auzea că cineva îi spunea <<Vezi că vine spre tine>>, se putea întâmpla să cadă pe şine.”, a declarat Cornelia Dumitrache, administrator al paginii MetroCrush.

Agresoarea a fost identificată, iar polițiștii nu au putut să nu observe comportamentul său neobișnuit. A fost dusă la spitalul „Clinic de Psihiatrie Obregia″⁣, unde medicii vor stabili dacă suferă de o afecțiune psihică sau poate răspunde legal pentru acțiunile sale.

Metrorex nu a luat încă măsuri de protecție pentru pasagerii săi

Cazul prezentat a fost unul cu final fericit, deoarece nu au existat victime, însă nu este o situație unică pentru călătorii din București. În urmă cu 4 ani, o tânără în vârstă de 24 de ani a fost împinsă cu brutalitate de o femeie pe șine și nu a reușit să se salveze. A decedat, iar agresoarea sa a fost condamnată la închisoare pe viață, după ce a declarat că acțiunile sale au fost provocate de o depresie severă.

Moartea tragică a tinerei a alarmat populația și autoritățile, dar acest lucru nu a impus montarea unor sisteme de porţi glisante care să se deschidă odată cu uşile de metrou. Metrorex a declarat că o asemenea investiție nu poate fi susținută în acest moment, așadar singura soluție a fost mobilizarea angajaților și a firmei de pauză pentru a fi mai vigilenți.

Un astfel de sistem urmează să fie montat în stația Piața Victoriei, fiind un proiect pilot, ce urmează să fie testat. Nu a fost oferită o dată clară pentru momentul în care va începe acest proces, însă Metrorex și-a exprimat preocuparea pentru siguranța călătorilor săi.

„Pentru sporirea siguranţei cetăţenilor la metrou, Asocierea TIAB – Grupul Vinci Logic IT Consult SRL a propus Metrorex implementarea unui ‘sistem de protecţie a călătorilor din staţiile de metrou prin instalarea de platforme cu uşi culisante la peron’, în staţia de metrou Victoriei 1. Ca orice propunere primită, în acest sens, se poartă discuţii pentru stabilirea căilor de urmat pentru propunerea tehnică, clarificarea aspectelor tehnice şi a celor legale pentru implementare unui astfel de proiect pilot”, precizează compania.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: