Redactia.ro
Home » Știri » Autoritățile, în alertă înainte de începerea şcolii. Coronavirus în trei școli și o creșă din București

Autoritățile, în alertă înainte de începerea şcolii. Coronavirus în trei școli și o creșă din București

coronavirus

Școala începe abia luni, pe 14 septembrie, dar sunt deja probleme în școli, unde au fost confirmate deja cazuri de coronavirus printre angajații unităților de învățământ.

Situația este tensionată cu 4 zile înainte de începerea noului an școlar. Autoritățile, împreună cu conducerile unităților de învățământ și comitetele de părinți au pregătit deja măsurile pentru a-și primi elevii în siguranță la ore.

Dar reîntoarcerea dascălilor în clase de la 1 septembrie a adus deja primele probleme în unităţile de învăţământ și asta ar putea răsturna toate scenariile. La o şcoală din Sectorul 5 sunt trei cazuri confirmate de coronavirus în rândul profesorilor. De asemenea, în scenariul roşu ar mai putea intra o şcoală din sectorul 3, unde o angajată din personalul auxiliar a fost, de asemenea, depistată pozitiv.

DSP a început o anchetă epidemiologică

Unităţile de învăţământ în cauză sunt Școala gimnazială nr. 146 „I.G. Duca”, din sectorul 5, școala nr. 80 din sectorul 3, și o alta din Capitală.

Şcoala IG Duca are 80 de angajaţi şi, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, aici sunt confirmate trei cazuri de infectare în rândul cadrelor didactice. La școala 80, o îngrijitoare a fost confirmată cu COVID-19 şi multe persoane din şcoală sunt contacţi direcţi ai acesteia, pentru că au mers la unitatea de învăţământ, ca să pregătească deschiderea noului an şcolar.

Cazuri de Covid-19 au fost depistate și la o creșă din București. În toate situațiile, unitățile au fost închise pentru 14 zile, interval în care se vor lua măsuri de igienizare. Totodată, a fost începută ancheta epidemiologică.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) nu a primit foarte multe informații despre scenariul pe care îl vor aplica școlile în cauză, transmite Digi 24.

Cele 3 scenarii

În scenariul 1, sau scenariul verde, toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

În scenariul 3, sau scenariul roșu, toți elevii vor face cursuri online. Acesta va fi folosit pentru localitățile cu o incidență mai mare de 3/1.000 de locuitori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: