Redactia.ro
Home » Știri » Deschiderea școlilor după trei scenarii: verde, galben și roșu. Ce înseamnă fiecare

Deschiderea școlilor după trei scenarii: verde, galben și roșu. Ce înseamnă fiecare

Deschiderea școlilor

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri, într-o conferință de la Palatul Cotroceni, că pe 14 septembrie va începe noul an școlar. Majoritatea elevilor se vor întoarce efectiv la ore, fizic, într-un regim normal. În contextul pandemiei de coronavirus au fost elaborate trei scenarii pentru fiecare școală în parte la nivel județean.

Există trei scenarii pentru deschiderea școlilor: VERDE, GALBEN și ROȘU.

Ce prevede fiecare scenariu în parte

  • Scenariul 1, denumit VERDE, presupune că este mai puţin de o persoană infectată la mia de locuitori înregistrată în ultimele două săptămâni. În acest caz, toţi elevii vin la cursuri.
  • Scenariul 2, denumit GALBEN, presupune că există între 1 şi 3 persoane infectate la mia de locuitori înregistrate în ultimele două săptămâni. În acest caz o parte din elevi vin la cursuri, iar alţii vor participa la cele online.
  • Scenariul 3, denumit ROȘU, presupune că există mai mult de trei persoane infectate la mia de locuitori raportate în ultimele două săptămâni. În acest caz nu se vine la şcoală, iar cursurile se desfăşoară online.

Ce localități se încadrează în scenariul verde

Decizia privind mersul fizic la școală se ia pentru fiecare școală în parte la nivel de județ, la propunerea școlii, a Inspectoratului, și se decide în Comandamentul județean pentru situații de urgență.

Klaus Iohannis a menționat faptul că, în prezent, după criteriile acceptate de OMS, Bucureștiul se încadrează în scenariul verde pentru deschiderea școlilor. Președintele a menționat faptul că, astăzi, majoritatea localităților din România se încadrează în scenariul verde. Doar 50 de localități, astăzi, s-ar încadra în scenariul roșu și 100 în scenariul galben.

Cât vor dura orele și cum se vor desfășura

Ministrul Educației Monica Anisie a spus că programul elevilor la şcoală va fi unul normal, cu ora de curs de 45 sau 50 de minute, menţionând că se ia în calcul realizarea circuitelor în cadrul unităţilor de învăţământ la venirea copiilor, după modelul aplicat la examenele naţionale.

Ea a mai spus că activităţile sportive se vor desfăşura în aer liber, precum şi unele ore de curs. „Activităţile sportive se vor desfăşura în aer liber, pentru activităţile de învăţare decizia este la nivelul unităţii de învăţământ. Ei se pot organiza, de exemplu: o lecţie de muzică sau de pictură să o facă şi în aer liber atâta vreme cât vremea o permite”, a explicat ministrul, potrivit digi24.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: