Redactia.ro
Home » Știri » Avertisment ANM: COD GALBEN! Meteorologii anunță ploi torențiale și furtuni

Avertisment ANM: COD GALBEN! Meteorologii anunță ploi torențiale și furtuni

Meteorologii români, despre posibilitatea apariției unei tornade puternice în România

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis cod galben de ploi torențiale și furtuni. Iată care sunt zonele afectate și care este intervalul în care vor avea loc.

COD GALBEN de ploi torențiale

Administrația Națională de Meteorologie a emis la ora 10 în această dimineață un cod galben de ploi torențiale și furtuni. Intervalul în care vremea se va schimba radical este ora 10 dimineața, până la ora 23. Conform comunicatului zonele afectate sunt Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în jumătatea sudică a Moldovei. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii puternice averse moderate cantitativ, descărcări electrice și izolat grindină.

În Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în jumătatea sudică a Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 55…65 km/h, izolat vijelii puternice (rafale de peste 70 km/h), averse moderate cantitativ, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 25…35 l/mp și izolat vor depăși 40 l/mp.„, arată mesajul publicat de Administrația Națională de Meteorologie.

Capitala este și ea sub cod galben

Conform celor de la Administrația Națională de Meteorologie, Bucureștiul se află și el printre orașele în care ploile torențiale își vor face simțită prezența. Potrivit meteorologilor cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse moderate cantitativ (în general de 20…30 l/mp), descărcări electrice și intensificări ale vântului (rafale în general de 55…60 km/h). Temperaturile din Capitală vor atinge o minimă de 13 grade Celsius astăzi, iar la acest moment temperatura resimțită pe străzile Bucureștiului este de 17 grade.

 
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: