Redactia.ro
Home » Știri » Avertisment de la RAR! Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate în România

Avertisment de la RAR! Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate în România

Registrul Auto ROmân (RAR) a anunțat ce mașini nu vor mai putea circula în România. Amenzile pentru nerespectarea acestor prevederi sunt uriașe. 

 

 

De când intră în vigoare aceste prevederi

 

Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate în România. Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate de anul viitor dacă perioada de tranziție dintre Regatul Unit al Marii Britanii și Uniunea Europeană nu va fi prelungită, a anunțat Registrul Auto Român.

 

Au fost aduse mai puține mașini rulate față de aceeași perioadă a anului trecut în ceea ce privește numărul autoturismelor cu volan pe dreapta. Însă, statistica arată o ușoară creștere.

Mai mult, în ceea ce privește mașinile deja echipate cu postul de conducere pe partea dreaptă înmatriculate în România, nu există o prevedere legislativă care să oblige modificarea postului de conducere pe partea stângă.

,,Personal, cred că ar trebui făcut acest lucru, dar pentru clarificarea poziției naționale cu privire la acest subiect, trebuie precizat că legislația din România transpune și pune în aplicare legislația europeană în domeniu, legislație care nu permite introducerea de interdicții de natură tehnică”, susține directorul general al RAR, Radian Tufă.

O statistică arată că în cazul accidentelor în care sunt implicate mașini cu volanul pe partea dreaptă, vinovați sunt șoferii acestora, depășirile în aceastăs ituație fiind foarte periculoase, potrivit Radio România Actualități.

 

Șoferii care nu respectă regulile vor avea parte de amenzi

 

Potrivit unui proiect de lege recent, reacțiile violente de la volan vor putea fi sancționate crunt. Amenzile vor fi pe măsură pentru cei care au porniri impulsive în trafic.

În urmă cu doi ani, senatorii români au validat un proiect de lege prin care au mărit amenzile pentru tulburarea ordinii publice.

De atunci şi până în prezent, respectivul proiect a avut parte de modificări, iar amenzile au crescut foarte mult. Amenzile pot varia de la 400 de lei până la 1.200 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: