Redactia.ro
Home » Știri » Avertisment de ultimă oră din partea meteorologilor! Se schimbă vremea

Avertisment de ultimă oră din partea meteorologilor! Se schimbă vremea

România sub asediul Furtunii Pia: Vremea se schimbă brusc

ANM emite un avertisment de ultim moment, în contextul unei vremi foarte schimbătoare în România. Se anunță schimbări bruște ale vremii, ceea ce creează incertitudine în rândul populației. Meteorologii au oferit previziuni pentru vremea din următoarea perioadă în țara noastră.

Avertisment de ultimă oră

Conform ANM, sunt așteptate schimbări bruște ale vremii în România. De asemenea, meteorologii au emis un comunicat referitor la prognoza meteo pentru mini-vacanța de 1 mai, astfel că românii sunt sfătuiți să urmărească evoluția temperaturilor în perioada următoare.

Până sâmbătă dimineața la ora 10:00, se așteaptă temperaturi scăzute, cu minime între -4 și 0 grade Celsius. Cele mai reci zone vor fi cele intracarpatice ale țării, în special în nordul Olteniei și Munteniei, în noaptea de joi spre vineri.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, se așteaptă temperaturi scăzute în depresiunile din centrul țării și în nord-estul Moldovei. Vântul va fi intens în zonele montane și înalte, cu viteze între 45-55 km/h și rafale de 70-80 km/h în zonele cu altitudini mari.

În perioada următoare, temperaturile maxime vor fi sub 15 grade Celsius, iar în București va fi răcoare. Cerul va fi temporar noros, iar în zonele de munte și deal, la altitudini mari, se vor înregistra precipitații.

Cum va fi vremea de 1 mai

Potrivit Antena 3 și CNN, directorul ANM, Elena Mateescu, a oferit informații despre prognoza meteo pentru mini-vacanța de 1 mai. Începând de duminică, 30 aprilie, se va înregistra o ușoară încălzire, astfel că temperaturile minime vor varia între 3 și 10 grade Celsius, iar cele maxime vor ajunge la 22 de grade Celsius. În București, temperatura maximă va fi de 20-21 de grade Celsius.

Pe data de 1 mai, temperatura maximă va fi de 23 de grade Celsius în partea de sud-vest a țării, de 21 de grade Celsius în București și de 17 grade Celsius pe litoral. În zonele montane vor exista averse, însă doar local.

Pe data de 2 mai se vor atinge temperaturi apropiate de cele din timpul verii, în special în partea de sud-vest și vest a țării, unde se vor înregistra maxime de 23-24 de grade Celsius. Posibile averse locale doar în zonele montane și submontane. Marți, după 1 mai, este posibil să atingem chiar valori apropiate de cele din timpul verii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: