Redactia.ro
Home » Știri » Avertisment dur din partea Ministrului Mediului! Ce se va întâmpla cu clima României, dacă nu se vor lua măsuri urgente

Avertisment dur din partea Ministrului Mediului! Ce se va întâmpla cu clima României, dacă nu se vor lua măsuri urgente

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a lansat un avertisment dur cu privire la clima din România. Acesta a precizat că țara a ajuns să piardă anual o mie de hectare din cauza fenomenului de deșertificare. De aceea, dacă nu se vor lua măsuri urgente în acest sens, fenomenul va prinde amploare, iar cei mai afectați vor fi proprietarii de terenuri.

Avertisment dur de la Guvern

Mircea Fechet, Ministrul Mediului, a făcut precizări sumbre! Politicianul susține că România ar pierde anual câte o mie de hectare din cauza unui fenomen care se regăsește deja în alte țări: deșertificarea. El a mai precizat că ar fi un dezastru să ajungem să avem o climă aridă ca în Grecia. Singura rezolvare la această problemă ar fi împăduririle în mai multe zone.

Apar tot mai multe zone deșertice în România

„În lipsa unor măsuri, vom pierde în fiecare an, cum se întâmplă deja și anul acesta, câte o mie de hectare până când nu mai rămâne nimic. E adevărat că cea mai la îndemână metodă prin care combatem acest fenomen de deșertificare e cea prin care împădurim.

De aceea, mă bucur mereu când constat că acele suprafețe de păduri nou înființate pe care le finanțăm din PNRR și pentru care plătim nu doar costurile finanțării pădurii, ci și următorii 20 de ani o subvenție de 456 de euro la hectar, mă bucur spuneam că suprafețele sunt în sudul României, în Sahara Olteniei cum o numim noi, nu în alte părți, lucru care se întâmplă destul de des”, a declarat Mircea Fechet la B1 TV.

Vor fi afectate agricultura și economia țării

Cea mai afectată va fi agricultura, dar și economia țării și modul în care ne alimentăm cu apă orașele și comunele din România: „E adevărat că atunci când ne gândim la Grecia ne gândim la vacanță și pentru unii sună bine, dar, din punct de vedere climatic, a avea în România o climă aridă similară cu cea din Grecia ar fi un dezastru absolut, că ar afecta agricultura, economia țării, modul în care ne alimentăm cu apă orașele și comunele.

Deci acest scenariu trebuie pe cât posibil evitat și să facem tot ce ține cu noi. Nu te poți lupta cu natura, dar sunt multe lucruri care țin de deciziile pe care fiecare dintre noi le luăm în fiecare zi, de la modul în care călătorim, la modul în care gestionăm deșeurile menajere, cum folosim apa, cum producem energie electrică”, a mai spus ministrul.

La final, Mircea Fechet a lăudat autoritățile locale deoarece „înțeleg gravitatea acestui fenomen de deșertificare”. El spune că este optimist la capitolul suprafețe împădurite, deoarece „avansăm foarte repede.

Clima României, similară cu cea din Grecia

Zona Olteniei este cel mai predispusă în a se deșertifica. Aici există deja zeci de mii de hectare de teren arid pe care nu se mai poate cultiva. Prezent în această săptămână la o emisiune radio, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a spus că ”în lipsa unor măsuri imediate, în 50 de ani sudul României va fi complet deșertificat”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: