Redactia.ro
Home » Știri » Avertisment îngrijorător. Valul doi de coronavirus se apropie pe zi ce trece

Avertisment îngrijorător. Valul doi de coronavirus se apropie pe zi ce trece

coronavirus

Reprezentanții Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor avertizează că cel de-al doilea val de infecție cu coronavirus este mai aproape decât pare.

Andrea Ammon, directorul ECDC a precizat că populația trebuie să fie realistă și pregătită pentru următorul val de infecții cu noul virus.

Când va veni al doilea val de infecție cu coronavirus

Conform directorului Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, cel de-al doilea val de infecție cu coronavirus se apropie pe zi ce trece.

Andreea Ammon, directorul ECDC, a declarat că oamenii trebuie să fie realiști și pregătiți, pentru că virusul nu va dispărea în următoarea perioadă.

Analizând caracteristicile virusului, analizând ce rezultă acum din diferite ţări din punct de vedere al imunităţii populaţiei – ceea ce nu este chiar atât de interesant, între 2% şi 14%, care lasă încă 85% până la 90% din populaţie susceptibil – virusul este în jurul nostru, circulând mult mai mult decât în ianuarie şi februarie … Nu vreau să creez o imagine apocaliptică, dar cred că trebuie să fim realişti. Că nu este momentul să vă relaxaţi complet”, a declarat Ammon.

Majoritatea țărilor europene au început relaxarea restricțiilor, iar unele dintre ele au deschis barurile, terasele și restaurantele, în timp ce altele merg pe o abordare mai circumspectă și au permis doar o eliminare a restricțiilor de circulație internă.

Raed Arafat, despre cel de-al doilea val de coronavirus

Conform șefului DSU, al doilea val de coronavirus ar putea apărea în această vară, dacă oamenii nu respectă măsurile de protecție și de distanțare.

Dacă omul de rând înțelege că ieșitul din casă are reguli, chiar dacă nu mai are nevoie de declarație în localitate, că portul măștii este obligatoriu, dacă înțelege aceste aspecte avem șansa să trecem mai ușor și prin al doilea val”, a spus Arafat

Arafat a mențioant că valul doi poate avea cu 20% mai puțin impact, iar temperatura să limiteze răspândirea virusului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: