Redactia.ro
Home » Știri » Avertismentul îngrijorător al unui medic român: „Nu vă automedicați, căci există riscuri mortale”

Avertismentul îngrijorător al unui medic român: „Nu vă automedicați, căci există riscuri mortale”

Avertismentul îngrijorător al unui medic român

Avertismentul îngrijorător al unui medic român. Doctorul pediatru Mihai Craiu, de la Institutul ”Alessandrescu-Rusescu” din București, a tras un semnal de alarmă în legătură cu persoanele care se tratează singure de coronavirus. Specialistul avertizează asupra riscurilor la care se expun oamenii care aleg să folosească tratamente după rețete găsite pe Internet.

Avertismentul îngrijorător al unui medic român: „Nu vă automedicați, căci există riscuri mortale”

Avertismentul îngrijorător al unui medic român. Doctorul Mihai Craiu, de la Institutul ”Alessandrescu-Rusescu” din Capitală a tras un nou semnal de alarmă cu privire la situația în care se află România din cauza pandemiei de coronavirus. Specialistul îi avertizează pe cei care se tratează singuri de COVID-19 să nu mai folosească rețete găsite pe Internet.

Medicul Mihai Craiu a analizat cifrele transmise de Grupul de Comunicare Strategică în ziua în care s-au înregistrat record de decese, când au fost raportate 442 de decese. Dr. Craiu susține că una dintre combinațiile de medicamente folosite în mediul online poate provoca efecte secundare grave, iar în cel mai rău caz poate duce la deces. Medicul recunoaște că situația din spitalele românești este dramatică în această perioadă, din cauza creșterii alarmante a numărului de bolnavi cu forme grave de coronavirus, dar insistă ca persoanele care au avut acest virus să urmeze indicațiile medicilor. ”Nu vă mai tratați singuri!

Acum când au crescut impresionant de mult pacienții ce au o boală acută (COVID-19 și altele), există o presiune imensă pe sistemul medical românesc. Toate inabilitațile sale ies la suprafață. Toate măsurile nepotrivite se decontează acum.

DAR…Vă rog din suflet nu vă mai tratați, singuri, acasă, după rețete «faimoase» care circulă pe net. Combinația posibil MORTALĂ pe care o iau acum mii de oameni în România, deseori fără nici un consult medical: Azitromicină sau alt macrolid + Antihistaminice + Ventolin. Eventual și hidroxiclorochină. Puteți să muriți din cauza acestui tratament dacă îl luați de capul vostru, fără consult medical”, scrie medicul pe Facebook.

De ce sunt periculoase aceste medicamente

Medicul Mihai Craiu a explicat că asocierea medicamentelor este extrem de periculoasă, rugându-i pe români să nu facă acest lucru. ”Ce zic protocoalele medicale?

1. Azitromicina poate avea interacțiuni severe cu alte medicamente, crescând toxicitatea cardiacă foarte mult. Prima pe listă e hidroxiclorochina.2. Se știe că asocierea de Azitromicină cu unele antihistaminice poate crește riscul de aritmie cardiacă prin prelungirea intervalului QTc pe EKG. Poate să apară aritmie și la omul aparent sănatos. Se cheamă torsada vârfurilor această aritmie specială…
3. Ventolinul/salbutamolul poate avea toxicitate cardiacă și produce agitație și tahicardie, chiar și la persoane perfect sănătoase… Nu vă mai automedicați, căci există riscuri mortale!”

În urmă cu câteva zile, Mihai Craiu declara că spitalele de pediatrie din București sunt pline de copii infectați cu noul coronavirus. Medicii au ajuns în situația în care trebuie să decidă cine are prioritate la intrare. „Acum este atât de rău, încât noi, la Institut (Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului – n.r.), suntem plini. Etajul de copii cu maladie SARS-CoV-2, ei și părinții lor, e plin. Nu mai avem pe unde să-i punem. Lumea nu realizează că am ajuns în situația de a trebui să ne gândim pe cine trebuie să internăm primul. Evident că nu e nimeni, din punct de vedere moral, atât de stâncă, încât să zică: primul venit, primul internat. Sunt tot felul de emoții, de povești, de pacienți care sunt mai grav, dar am ajuns într-o poziție în care nu e ușor să fii medic de gardă în România astăzi”, a mărturisit medicul pediatru Mihai Craiu. „Aproape la fel ca ai noștri colegi de la adulți. Și lucrurile nu se vor opri aici”, a declarat Dr. Craiu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: