Redactia.ro
Home » Homepage » Avertismentul medicilor! Apar noi manifestări ale infecției cu coronavirus

Avertismentul medicilor! Apar noi manifestări ale infecției cu coronavirus

coronavirus

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș, dezvăluie că există noi manifestări provocate de infecția cu noul coronavirus. Acesta atrage atenția că au apărut simptomatologii neuropsihiatrice care până acum nu erau evidențiate la pacienții cu Covid-19.

Imbri susține că aceștia au tulburări de orientare, de exprimare și chiar de echilibru .

„Au apărut cazuri cu simptomatologie neuropsihiatrică, care până acum nu prea a fost evidentă. Au început să apară cazuri – nu sunt multe – în care manifestările sunt neurologice, psihiatrice. Devieri de la percepția reală a momentului și a realității, tulburări de echilibru, de exprimare și de orientare și până acum nu prea am auzit. Am vorbit și cu alți colegi din alte spitale. Nu prea se înțelege cum se întâmplă fenomenul ăsta“, a spus medicul Emilian Imbri, potrivit digi24.ro.

Specialistul e îngrijorat deoarece e greu de intervenit în cazul acestora, din cauza lipsei medicației științifice. Medicii sunt astfel puși în situația de a nu ști cum să-i trateze pe pacienții cu coronavirus, spune el.

Fenomenul a fost observat și în străinătate

Emilian Imbri a spus că astfel de cazuri nu au fost înregistrate doar în România, ci și în alte țări.

„Pentru foarte mulți, viitorul nu e foarte limpede. Modul în care vor fi afectate diverse sisteme ale corpului nu e foarte limpede încă. S-au făcut pași mari. Se știe clar unde ajunge, ce zone vasculare atacă, ce produce acolo. Populația trebuie doar să înțeleagă că e un virus cu arie foarte mare de acțiune, cu întindere pe mai multe sisteme. Nu e virusul care dă doar simptome specifice unei răceli”, a spus Imbri.

Ordinea în care apar simptomele COVID-19

Cercetătorii din cadrul Universității California de Sud au descoperit o posibilă ordine a simptomelor infectării cu coronavirus: febră, tuse, dureri musculare, amețeală, stare de greață și diaree.

Cunoscând ordinea simptomelor COVID-19 îi poate ajuta pe pacienții cu Covid-19 să ia măsurile necesare pentru a limita răspândirea coronavirusului și să solicite îngrijiri medicale potrivite, spun oamenii de știință. De asemenea, ar putea ajuta medicii să excludă alte boli sau să planifice modul de tratare al pacienților, potrivit studiului condus de Joseph Larsen și colegii săi și publicat în revista Frontiers in Public Health.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: