Redactia.ro
Home » Știri » Avertizare ANM: Vine iarna în România. Sunt anunțate ninsori în 11 județe din țară

Avertizare ANM: Vine iarna în România. Sunt anunțate ninsori în 11 județe din țară

Vine iarna în România

ANM a emis vineri o atenționare de Cod galben de ninsori moderate cantitativ ce vizează 11 județe din țară. Potrivit meteorologilor, ninsorile își vor face apariția până sâmbătă la ora 14.00. În intervalul 20 noiembrie, ora 20.00-21 noiembrie, ora 14.00 va ninge, iar stratul de zăpadă va fi consistent.

Avertizare ANM. Vine iarna în România. Sunt anunțate ninsori în 11 județe din țară

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, vineri a fost emis o atenționare de Cod galben de ninsori moderate cantitativ în 11 județe din țară. Așadar, în intervalul 20 noiembrie, ora 20.00-21 noiembrie, ora 14.00, în cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și Meridionali va ninge considerabil, iar stratul de zăpadă va fi constant. Precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare și se va depune un strat mare de zăpadă, din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă și în prima parte a zilei a sâmbătă în sudul și sud-vestul Transilvaniei.

Astfel, județele marcate cu Cod Galben sunt Sălaj, Cluj, Alba, Braşov, Sibiu, Hunedoara, Caraş Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa.Totodată, specialiștii ANM au actualizat și informarea privind ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief și intensificări ale vântului.

Potrivit ANM, de astăzi de la ora 15.00 până sâmbătă la ora 14.00, temporar vor fi precipitații în aproape toată țara, iar în centru, sud-vest și în zona de munte cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15-20 litri/mp. Mai mult, la munte treptat vor predomina ninsorile. Precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare și vor apărea și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Munteania și Oltenia. Meteorologii anunță că vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar în cele estice, sud-estice și vestice în general cu viteze de 40-50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafala vor depăși 60-70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Vine iarna în România

Director Administrației Naționale de Meteorlogie, Elena Mateescu a anunțat venirea iernii în întreaga țară. Astfel, începând de vineri, vremea se va răci considerabil. “Va mai ninge in continuare in zonele de munte, pentru ca vor predomina ninsorile si se va putea depune strat de zapada, posibil mai consistent, in special in zona Carpatilor Meridionali. De altfel, de maine de la ora 12.00, si pana sambata la ora 17.00, va fi in vigoare o informare meteorologica, interval in care vorbim de precipitatii, in cea mai mare parte a tarii, incepand cu regiunile nord-vestice, cantitati de apa ce pot depasi pe arii restranse 15-20 l/mp, precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Se vor semnala si in Transilvania si local in zonele de deal din Moldova, Muntenia si Oltenia. Vantul va fi prezent in majoritatea regiunilor, cu viteze intre 40 – 50 km/h, iar la munte, in special in zona inalta, rafalele vor depasi 70 -70 km/h viscolind ninsoarea”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3.

În București, directorul ANM a precizat că vremea va fi rece, mai ales în zilele de weeekend, iar temperaturile maxime vor între 5-6 grade Celsius, iar minimele, vor fi negative. În celelalte județe, temperaturile maxime vor fi între 0 și până la 9 grade Celsius, și minime de -10 până la o grade.

Loading...