Redactia.ro
Home » Știri » Avertizare ANM. Cod galben de fenomene periculoase în mai multe județe din țară. Harta zonelor afectate

Avertizare ANM. Cod galben de fenomene periculoase în mai multe județe din țară. Harta zonelor afectate

GALERIE FOTO (2)

Vremea dă mari bătăi de cap românilor. Meteorologii ANM au emis o nouă avertizare de cod galben de fenomene periculoase, care este valabilă pentru mai multe județe din țară. Avertizarea este valabilă pe tot parcursul zilei.

Vremea în România dădea semne de încălzire în ultimele zile, cu grade pe plus în termometre, însă prognoza este într-o continuă schimbare. Așa se face că, în această dimineață, ANM a emis un nou cod galben de fenomene periculoase. Anunțul este valabil pe tot parcursul zilei de 4 februarie, până la ora 21:00.

Așa cum arată harta zonelor afectate, mai multe județe vor fi afectate de codul galben în vigoare pentru următoarele ore.

Cod galben de fenomene periculoase în România

Așadar, vremea schimbă foaia și pe parcursul zilei vom avea parte de fenomene periculoase în mai multe județe din țară.

ANM a avertizat că vântul va avea intensificări temporare în nord-vestul și centrul țării cu viteze de 55…60 km/h, iar pe arii restrânse 70…80 km/h.

În zona montană, vântul va avea intensificări și va sulfa cu viteze de 70…90 km/h. La altitudini de peste 1700 m, îndeosebi în Carpații Orientali, rafalele vor depăși 90…120 km/h, spulberând zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40…50 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului.

Meteorologii mai transmit și că, în noaptea de joi spre vineri (4/5 februarie), vântul va mai prezenta intensificări în zona de munte și în nord-est.

Tot în această dimineața, ANM a emis cod de ceață valabil pentru mai multe județe din țară, până înspre prânz. Local, va determina reducerea vizibilității sub 200 de metri!

Avertizarea este valabilă pentru județul Brăila, județul Ialomiţa, județul Argeş: zona joasă, județul Prahova: zona joasă, județul Buzău: zona joasă, județul Călăraşi, județul Giurgiu, județul Ilfov, județul Teleorman și județul Dâmboviţa: zona joasă.

Vremea în luna februarie în România

După o lună în care s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din această iarnă, meteorologii de la ANM au anunțat că vremea se va schimba radicală în luna februarie.

Primele două săptămâni din februarie 2021 vin cu temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, potrivit prognozei realizată de Administrația Națională de Meteorologie.

Meteorologii au vești și pentru cealaltă jumătate a lunii februarie. ANM a anunțat că abia după data de 15 februarie, se preconizează o revenire la temperaturile obișnuite pentru acest moment al anului.

Vremea în săptămâna 1-8 februarie

În următoarele zile, românii se vor bucura de vreme caldă. Valorile termice pentru majoritatea regiunilor vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei în curs. Doar zonele intracarpatice vor înregistra o abatere termică mai accentuată.

Cât despre precipitații, regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea sudică a țării, dar mai ales în sud-vest și la munte, dar și local excedentar în nordul extrem al țării.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: