Redactia.ro
Home » Știri » Cod galben! ANM a emis avertizare de furtuni, vijelii și grindină

Cod galben! ANM a emis avertizare de furtuni, vijelii și grindină

Vremea se înrăutățește, din nou, în țară! Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ploi torențiale, valabil de joi, ora 12:00, până seara, la ora 23:00. De asemenea, urmează alte trei zile de furtuni, vijelii și  grindină.

Avertizare de cod galben! ANM a emis furtuni, vijelii și grindină

Un cod galben de ploi torențiale a intrat în vigoare, joi, în mai multe zone ale țării. Potrivit meteorologilor, sunt vizate regiuni precum: Oltenia, Maramureş, nordul Moldovei, local în Muntenia şi în Transilvania, dar zonele de munte.

Cantitățile de apă, în intervale scurte, vor depăși 25…30 l/mp şi izolat 40 l/mp. Concret, acestea își vor face simțită prezența în: Satu Mare, Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Botoșani, Bacău, Vrancea, Buzău, Giurgiu, Teleorman și Olt.

De asemenea, în următoarele trei zile, urmează o instabilitatea atmosferică, caracterizată de ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Cel mai mult se vor simți după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul și centrul teritoriului. În noaptea de sâmbătă spre duminică ploile se vor extinde dinspre nord-vest și va cuprinde toate regiunile. Cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse,25…50 l/mp.

Cum va fi vremea în Capitală

ANM a emis o prognoză meteo specială și pentru București. În acest weekend, în ziua de sâmbătă vor fi înnorărri pe alocuri și ploi. Temperaturile vor fi de 25, 27 grade Celsius, iar duminică vor scădea spre 23 de grade Celsius.

”Îndeosebi în cursul după-amiezelor vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistracantități de apă de 5…10 l/mp și izolat posibil peste 15…20 l/mp. Temperaturile maxime vor fi în general de 25…27 degrade, iar cele minime de 13…16 grade. Duminică (13 iunie), valorile termice vor fi în scădere astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade.”, potrivit ANM.

Etichete: