Redactia.ro
Home » Știri » Avertizare de cod galben! ANM anunță furtuni, vijelii și grindină

Avertizare de cod galben! ANM anunță furtuni, vijelii și grindină

Cod galben

Vremea se înrăutățește din nou! ANM anunță un cod galben de ploi torențiale, însoțite de vânt, vijelii și grindină, în aproape toată țara. Codul galben va intra în vigoare marți, la ora 11:00 și se va menține până la ora 21:00.

Avertizare de cod galben. ANM anunță furtuni, vijelii și grindină

Deși în ultimele zile, vremea ne-a adus soare și căldură, iată că ploile revin în aproape toată țara. Marți la ora 11:00 va intra în vigoare un cod galben de furtuni, vijelii și grindină, care se va simți ” în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului”, transmite ANM. Toate acestea vor fi însoțite și de descărcări electrice.

Instabilitate atmosferică în restul regiunilor

Codul galben se va încheia în această seară, la ora 23:00, iar cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp. De asemenea, meteorologii anunță și o instabilitate atmsoferică, în același interval, în Carpații Meridionali și Orientali, Oltenia, vestul și nordul Munteniei și estul Transilvaniei. Instabilitatea atmosferică ca fi caracterizată de averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În aceste zone, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp. Totodată, va fi instabilitate atmosferică și în restul Munteniei, în Dobrogea și Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp.

ANM mai precizează că instabilitatea atmosferică va dura până vineri, 11 iunie. În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului”, potrivit ANM.

Cum ne afectează vremea rea starea de spirit

Mulți avem senzația că din cauza vremii nefavorabile, starea de spirit ne poate fi afectată. În exclusivitate pentru Redacția.ro, psiholog Manuela Vărzaru a precizat că vremea rea nu este principalul factor ce-l poate indispune pe om.

”Nu aș putea spune că din cauza ploii oamenii intră în despresie sau că este un considerent important. Sezonier am putea să punem problema. Într-adevăr, în anotimpul rece, mai înnorat, respectiv iarna sau toamna, oamenii sunt mai influențați de vreme, însă doar pentru că este o zi mai ploioasă nu are un impact atât de mare psihic. Nu se poate aprecia o deterioare psihică atât de concludentă doar pentru câtvea zile. Trebuie să fie două, trei săptămâni. Psihicul uman are o reziliență”, a declarat în exclusivitate pentru redactia.ro psihologul Manuela Vărzaru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: