Redactia.ro
Home » Știri » Cum va fi vremea în România! Ne așteaptă ploi, descărcări electrice și grindină în zilele următoare

Cum va fi vremea în România! Ne așteaptă ploi, descărcări electrice și grindină în zilele următoare

Ploi peste România

Vremea va fi instabilă în următoarea perioadă atât în Capitală, cât și în restul țării. În multe zone vor fi perioade cu averse însoțite de descărcări electrice, condiții de grindină, iar ploile pot aduce peste 25 de litri de apă pe metru pătrat.

Cum va fi vremea în România! Ne așteaptă ploi, descărcări electrice și grindină în zilele următoare

Potrivit meteorologilor, vântul se întețește pe crestele montane și în nord-est, iar temperaturile urcă până la 29 de grade prin vestul și sud-vestul țării.

În Dobrogea și cu Bărăgan găsim atmosferă schimbătoare. Vor fi perioade cu soare, dar din când în când apar averse zgomotoase. Vântul are intensificări pe timpul ploilor, iar maximele ajung la 24 de grade Celsius.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei prindem scurte momente însorite, iar pe la amiază se ating tot 23…24 de grade. Pe parcursul zilei vin averse cu tunete și fulgere, care pot lăsa în urmă peste 25 de litri de apă pe metru patrat. În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina instabilitatea aduce alte averse însoțite de descărcări electrice. Vor fi și condiții de grindină, iar pe spații mici se pot strânge cantități mari de apă.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș norii vin și trec și aduc cu ei câteva reprize de ploaie, iar în zonele mai înalte vor fi și fenomene electrice. Temperaturile mai cresc puțin, iar la amiază se vor înregistra până la 25 de grade Celsius.

În ținuturile vestice avem vreme ceva mai bună. Vor fi perioade însorite, iar ploile apar îndeosebi în regiunile montane. După cele 29 de grade înregistrate sâmbătă în vestul extrem, duminică maximele se opresc pe la 26 de grade Celsius.

În Transilvania găsim atmosferă instabilă. Pe aici apar averse cu tunete și fulgere, pe spații mici se pot acumula cantități însemnate de apă, iar vântul va avea intensificări în timpul ploilor. E posibil să cadă și grindina, iar temperaturile urcă până la 24 de grade.

În Oltenia instabilitatea se manifestă mai mult în estul provinciei, pe unde o să vină câteva ploi însoțite de fenomene electrice. În rest, soarele se arată trecător, iar maximele vor atinge 26…27 de grade Celsius. În schimb, în ținuturile sudice nu vor fi mai mult de 25 de grade. Și pe aici găsim averse zgomotoase. S-ar putea să cadă și grindina, iar îndeosebi în regiunile montane se pot strânge cantități mari de apă.

Cum va fi vremea în București

În București, ziua de duminică începe cu soare, dar după-amiaza norii se înmulțesc. Apar câteva averse slabe cu tunete și fulgere, iar maxima ajunge la 26 de grade. Pe timpul nopții atmosfera se liniștește, iar temperatura coboară până la 13 grade.

Ziua de luni începe tot cu soare, dar în a doua parte a zilei norii se înmulțesc și o să plouă trecător. Atmosfera se încălzește, iar temperatura urcă până la 27 de grade Celsius.

Cam la fel va fi vremea și marți. Ziua începe cu soare, dar mai apoi se înnorează și apar alte averse cu tunete și fulgere. Maxima se oprește la 26 de grade.

Miercuri prindem tot atmosferă instabilă, iar ploile vin în a doua parte a zilei și vor fi însoțite de fenomene electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. Maxima va atinge 27 de grade Celsius.

La munte instabilitatea ne aduce averse, fenomene electrice, condiții de grindină, iar pe spații mici se pot acumula peste 25 de litri de apă pe metru pătrat. Luni vremea se mai liniștește în prima parte a zilei, dar după-amiaza revin ploile, care pot lăsa în urmă cantități însemnate de apă.

Marți, aproape nicio schimbare. După-amiaza și seara vor fi averse, condiții de grindină, se pot strânge cantități mari de apă, iar temperaturile rămân la valori normale pentru această perioadă. Miercuri norii se înmulțesc treptat, iar în a doua parte a zilei aduc alte ploi cu tunete și fulgere, dar și intensificări de scurtă durată ale vântului.

La mare se mai răcorește puțin și găsim tot vreme instabilă. Pe parcursul zilei apar averse zgomotoase, iar maximele se opresc la 21 de grade în stațiuni și la 17 grade în apa mării. Luni vremea se mai îmbunează, temperaturile cresc, iar la amiază se vor înregistra 24 de grade Celsius. Ziua începe cu soare, dar mai apoi se adună norii și e posibil să vină câteva averse.

Marți iar se strică vremea. După-amiaza o să plouă trecător, vor fi și fenomene electrice, iar vântul va avea intensificări pe durata ploilor. Maximele vor atinge 22…25 de grade în stațiuni și 18 grade în apa mării.

Miercuri avem cam aceeași situație. În a doua parte a zilei apar alte averse cu tunete și fulgere, iar temperaturile se mențin la valori similare cu cele de marți. Vom avea până la 25 de grade în aer și 18 grade în apa mării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: