Redactia.ro
Home » Homepage » Avertizare meteo de vreme rea. Meteorologii anunță ploi torențiale și vijelii în toată țara

Avertizare meteo de vreme rea. Meteorologii anunță ploi torențiale și vijelii în toată țara

Avertizare meteo de vreme rea

Avertizare meteo de vreme rea. Meteorologii anunță că sâmbătă, 19 iunie, vom avea parte de vreme instabilă în majoritatea regiunilor din țară. Conform ANM, va ploua pe suprafețe extinse și se pot strânge peste 50 de litri de apă pe metru pătrat. Vremea rea va ține până la ora 23.00, iar aversele vor avea și caracter torențial, fiind însoțite și de descărcări electrice. Metorologii au emis un cod galben de ploi torențiale până sâmbătă seara, și un cod portocaliu de ploi abundente până sâmbătă, la ora 23.00.

Avertizare meteo de vreme rea. Meteorologii anunță ploi torențiale și vijelii în toată țara

Avertizare meteo de vreme rea. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, sâmbătă, 19 iunie, vremea va fi extrem de ploioasă, cu tunete, fulgere, grindină și vijelii, iar maximele pot ajunge până la 32 de grade Celsius. Potrivit meteorologilor, în Dobrogea și Bărăgan, va avea loc o zi extrem de neplăcută, din punct de vedere meteorologic. Va ploua abundent și se vor înregistra cantități însemnate de apă, iar în zona Dobrogea există riscul mare de inundații. Vara aceasta este considerată cea mai ploioasă din istoria ANM. În Moldova sudică și Moldova nordică, vremea se va răcori, iar aversele pot lăsa în urma 50 de litri de apă pe metru pătrat. Până duminică seara, majoritatea râurilor din zonă se află sub cod portocaliu de inundații. De asemenea, vremea rea va avea loc și în jumătatea de nord a Moldovei și în Bucovina, pentru că posibil să cadă și grindină, iar riscul de inundații va rămâne ridicat.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, vremea ca fi înnsorită dar vor avea loc și averse mai ales după orele prânzului. Potrivit ANM, la amiază, temperaturile vor urca până la 28 grade Celsius. În zonele vestice, vor avea loc câteva reprize de ploaie, iar maximele vor ajunge la valori de până la 32 grace Celsius. În Transilvania, vremea se anunță instabilă. Vor apărea ploi torențiale, care pot lăsa în urmă peste 25 litri de apă pe metru pătrat în zonele de jos, iar peste 50 de litri de apă pe metru pătrat în zonele de munte. Temperaturile maxime vor ajunge până la 27 grade Celsius. În Oltenia, se anunță ploi însoțite de tunete, fulgere, grindină și vijelii. În zonele sudice, vor apărea averse torențiale și se pot strânge peste 50 de litri de apă pe metru pătrat, iar multe râuri din zonă se află sub coduri galbene.

Cum va fi vremea în Capitală

Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea în București va fi ploioasă sâmbătă, 19 iunie. Maximele vor ajunge la 22 de grade Celsius, și se pot acumula 25 litri de apă pe metru pătrat, iar vântul va sufla cu până la 45 km/h.

Vremea la munte va fi instabilă. Vor fi perioade cu averse abundente însoțite de descărcări electrice, grindină sau vijelii, iar cantitățile de apă vor depăși 50 de litri pe metru pătrat.

Vremea la mare atmosfera va fi instabilă și destul de răcoroasă pentru această perioadă. Vor avea loc ploi torențiale, care pot lăsa în urma cantități mari de apă, iar vântul va atinge viteze de 50 km/h. Maximele vor ajunge la 21 grade Celsius iar apa mării va ajunge la maxima de 19 grade Celsius.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: