Redactia.ro
Home » Știri » Avertizarea făcută de economistul „Dr. Doom”: „Vine mama tuturor crizelor”

Avertizarea făcută de economistul „Dr. Doom”: „Vine mama tuturor crizelor”

Avertizarea făcută de economistul „Dr. Doom

Avertizarea făcută de economistul „Dr. Doom”. Celebrul economist american Nouriel Roubini, zic și Dr. Doom, a fost cel care a prezis cu doi ani înainte criza financiară din 2008. În prezent este unul dintre cei mai renumiți analiști la nivel mondial. Recent, Dr. Doom a vorbit despre criza de aprovizionare, menționând că aceasta ar putea duce la stagnarea economiei. Avertizarea dr. Roubini!

Avertizarea făcută de economistul „Dr. Doom”: „Vine mama tuturor crizelor”

Avertizarea făcută de economistul „Dr. Doom”. În prezent este unul dintre cei mai renumiți economiști din lume. Nouriel Roubini a prezis criza financiară din 2008 cu doi ani înainte ca aceasta să apară. În 2006, Roubini zis și „Dr. Doom” a avertizat Fondul Monetar Internațional despre recesiunea care va avea loc din cauza pieței creditelor și a locuințelor.

Previziunile sale au devenit realitate în 2008, când a izbucnit criza economică în întreaga lume. Nourile Roubini, profesor de economie la New York, anunța că se va produce o criză iminentă în următorii ani. Recent, Dr.Doom a avertizat băncile centrale și guvernele să se pregătească pentru că urmează cea mai mare criză. „Băncile centrale și guvernele pregătesc scena pentru mama crizei datoriilor stagfacționale în următorii câțiva ani”, a spus acesta.

Potrivit acestuia, stagfația este un fenomen economic care are loc prin coexistența stagnării economiei, inflației și șomajului. Potrivit Antena 3, Rezerva Federală și Trezoreria, s-au bazat pe politici fiscale și monetare slabe pentru a stimula creșterea economică din ultimii zece ani. În timpul pandemiei de coronavirus s-au dublat pe această abordare, cheltuind miliarde de dolari pe cecuri de stimulare și achiziții de obligațiuni, menționând astfel ratele dobânzilor aproape de zero.

Specialistul a declarat că aceste eforturi au mărit și mai mult prețurile acțiunilor și caselor, încurajând totodată împrumuturile agresive. Economistul susține că entuziasmul față de criptomonede este o „exuberanță irațională”. Roubini se așteaptă să existe o cerere imensă care să alimenteze inflația, precum destrămarea lanțurilor globale de aprovizionare și atacurile cibernetice asupra infrastructurii cheie, care va duce la creșterea prețurilor. De asemenea, Dr. Doom susține că guvernele lumii au împrumutat sume mari de bani pentru a-și finanța planurile de stimulare fiind mult mai îndatorate decât erau în urmă cu 50 de ani.

Cine este Nouriel Riubini

În prezent, Dr. Doom este CEO al Roubini Macro Associates, LLC, o firmă globală de consultanță macro-economică din New York, precum și co-fondator al Rossa &Roubini Associates cu sediul în Londra. Dr. Roubini are experiență vastă în politică, dar și în acreditarea academică. Acesta a fost co-fondator și președinte al Roubini Global Economic din 2005 până în anul 2016. Este vorba despre o firmă al cărei site wen a fost numit unul dintre cele mai bune resurse web în economie de Business Week, Forbes, Wall Street Journal și Economist.

De-a lungul anilor, Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și multe alte instituții publice s-au bazat pe experiența sa. Roubini a publicat numeroase lucrări teoretice, empirice și de politică referitoare la problemele macroeconomice internaținale și a coautorizat cărțile. Dr.Doom a primit o diplomă de licentă la Universitatea Bocconi din Milano, Italia și un doctorat în economie la Universitatea Harvard.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: