Redactia.ro
Home » Știri » Avocatul din Iași care și-a aruncat iubita de la balcon a fost condamnat la 23 de ani de închisoare și o despăgubire considerabilă

Avocatul din Iași care și-a aruncat iubita de la balcon a fost condamnat la 23 de ani de închisoare și o despăgubire considerabilă

Într-o decizie recentă care a captat atenția publicului, Curtea de Apel Iași l-a condamnat pe avocatul Sebastian Felecanu la 23 de ani de închisoare pentru omor calificat. Felecanu a fost găsit vinovat de uciderea concubinei sale însărcinate, într-un caz care a șocat comunitatea și a stârnit discuții intense despre violența domestică și justiția în România.

Pe lângă pedeapsa privativă de libertate, instanța a decis ca Felecanu să plătească și despăgubiri în valoare de 210.000 de euro pentru daune morale aduse familiei victimei.

Avocatul din Iași acuzat ca și-a aruncat iubita pe geam va face 23 de ani de închisoare

Incidentul tragic s-a petrecut în seara zilei de 19 iunie 2022, când, conform relatărilor martorilor, între Felecanu și partenera sa, Monica, a izbucnit un conflict violent. Cei doi se întorceau de la o petrecere, iar discuția aprinsă s-a finalizat în mod tragic, cu moartea femeii. Inițial, anchetatorii au luat în calcul ipoteza sinuciderii, având în vedere circumstanțele și poziția victimei. Totuși, pe măsură ce investigațiile au avansat, probele strânse au indicat o altă direcție.

În urma unui set detaliat de expertize, anchetatorii au descoperit dovezi concludente care sugerau că moartea Monicăi nu a fost un act voluntar, ci rezultatul unui act de violență deliberată. Testele medico-legale și mărturiile vecinilor au conturat un tablou sumbru al evenimentelor din acea noapte. Vecinii au auzit certuri aprinse și zgomote puternice înainte de incidentul fatal, ceea ce a susținut teza omorului calificat.

Procesul lui Sebastian Felecanu a fost unul intens mediatizat, atrăgând atenția atât a publicului larg, cât și a experților juridici. Avocatul Adrian Cuculis, vorbind pentru Realitatea Plus, a subliniat corectitudinea soluției date de Curtea de Apel Iași.

„Ultima oră în dosarul de la Iași al avocatului criminal Felecanu. Acesta a fost condamnat de către Curtea de Apel Iași la 23 de ani de închisoare și o despăgubire de 210.000 € cu titlu de despăgubiri pentru daunele morale pricinuite prin omorul calificat săvârșit în legătură cu concubina însărcinată. 

Soluția este una corectă având în vedere că din toate probele administrate reieșea că avocatul și-a omorât partenera în esență nerecunoscând niciodată pe parcursul procesului ca săvârșit o asemenea faptă și mai degrabă insistând pe ideea că Monica și-a luat viața”, a declarat pentru Realitatea Plus avocatul Adrian Cuculis.

Pe lângă cei 23 de ani de închisoare, instanța a impus și plata unor despăgubiri considerabile

Sebastian Felecanu trebuie să achite 210.000 de euro cu titlu de daune morale către familia victimei. Aceasta sumă reflectă durerea și suferința cauzată de pierderea unei persoane dragi în circumstanțe atât de tragice. De asemenea, avocatul a fost obligat să plătească și cheltuieli judiciare în valoare de 80.000 de lei, suma necesară pentru desfășurarea anchetei și a procesului.

Cazul lui Sebastian Felecanu a stârnit un val de reacții în rândul publicului și a ridicat întrebări serioase despre violența domestică și eficiența sistemului juridic în România. Mulți au văzut în această condamnare un exemplu pozitiv al justiției care își face datoria, în timp ce alții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la numărul de cazuri similare care poate nu ajung în instanță sau nu primesc aceeași atenție.

Condamnarea lui Sebastian Felecanu la 23 de ani de închisoare și plata despăgubirilor de 210.000 de euro reprezintă un moment important în justiția românească. Acest caz evidențiază necesitatea unei atenții sporite asupra actelor de violență domestică și importanța unei reacții prompte și adecvate din partea autorităților. Este esențial ca societatea să rămână vigilentă și să susțină eforturile de prevenire și combatere a violenței domestice, asigurând un mediu sigur pentru toți cetățenii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: