Redactia.ro
Home » Știri » Avocatul Poporului nu va beneficia de pensie specială

Avocatul Poporului nu va beneficia de pensie specială

Avocatul Poporului

Marți, 23 iunie 2020, instituția Avocatului Poporului a informat, printr-un comunicat, că, pentru a putea beneficia de pensie specială, este necesar ca Avocatul Poporului să aibă un stagiu minim de cotizare la sistemul public de pensii de 15 ani, conform art. 2 lit. c) și art. 53 alin. (2) din Legea nr. 263/2010.

Potrivit comunicatului, Avocatul Poporului în funcție, Renate Weber, nu îndeplinește condițiile prevăzute de legea sistemului unitar de pensii publice, pe considerentul că nu are un stagiu de cotizare de 15 ani la sistemul public de pensii. În acest sens, se specifică că „Doamna Renate Weber, în calitate de avocat în Baroul București a contribuit la constituirea fondurilor de pensii din cadrul Casei de Asigurări a Avocaților. Prin urmare, doamna Renate Weber este exclusiv beneficiara unei pensii plătite din fondurile Casei de Asigurări a Avocaților (instituție de drept privat). În aceste condiții, orice alte prevederi speciale referitoare la dreptul de pensie al doamnei Renate Weber sunt inaplicabile”.

Avocatul Poporului nu va beneficia de pensie specială

Renate Weber a fost acuzată de liderii grupurilor parlamentare PNL din Senat și Camera Deputaților că, prin blocarea intrării în vigoare a Legii pentru modificarea Codului fiscal, adoptată de Parlament, la data de 17 iunie 2020, care prevede impozitarea cu 85% a pensiilor speciale, se află într-un grav conflict de interese.

Comunicatul vine ca răspuns în urma cererii de revocare depuse la Parlament de PNL.

„Vă solicităm să procedați la sesizarea Comisiilor Juridice ale Camerei Deputaților și Senatului pentru audierea doamnei Renate Weber, Avocat al Poporului, în vederea întocmirii unui raport prin care să se propună demiterea acesteia din funcția de demnitate publică în care a fost numită. Avocatul Poporului a acționat cu depășirea competențelor legale stabilite de Legea nr. 35/1997, având drept consecință nerespectarea dispozițiilor art. 13 din Legea de organizare și funcționare a Instituției Avocatul Poporului și pe cale de consecință a art. 1 alin. (5) din Constituția României”, au consemnat în cerere liberalii Daniel Fenechiu și Florin Roman.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: