Redactia.ro
Home » Știri » Bacalaureat 2023. Ce subiecte au picat la matematica? Baremul de corectare

Bacalaureat 2023. Ce subiecte au picat la matematica? Baremul de corectare

GALERIE FOTO (4)

Astăzi, 27 iunie 2023, are loc cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat pentru cei care au terminat un profil real, și anume proba la Matematică. Această disciplină a fost studiată la clase de mate-info, științele naturii, tehnologie sau pedagogie. Iată care au fost subiectele din acest an și cum se rezolvau ele, de fapt.

În acest moment toți candidații care s-au prezentat la această probă se află în sala de examen, unde pot rămâne până, cel târziu, la ora 12:00. Atunci, toți profesorii supraveghetori vor fi nevoiți să strângă toate lucrările.

Bacalaureat 2023 – Subiecte Matematică și barem

Primele imagini cu subiectele la Matematică din acest an au apărut deja în mediul online. Se pare că ar fi vorba despre subiectele pentru cei de la profilul tehnologic, respectiv mate-info. Baremul de corectare va fi și el afișat în cel mai scurt timp pentru elevi, dar și pentru părinți.

Subiectele la Matematică la Bacalaureat sunt împărțite în patru categorii:

  • M1 – mate-info, pentru filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică şi pentru filiera vocaţională, profilul militar, specializarea matematică-informatică;
  • M2 – științe ale naturii, pentru filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţe ale naturii;
  • M3 – tehnologic, pentru filiera tehnologică: profilul servicii, toate calificările profesionale, profilul resurse naturale şi protecţia mediului, toate calificările profesionale; profilul tehnic, toate calificările profesionale;
  • M4 – pedagocic, pentru filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţător/educatoare.

Cu ce obiecte pot intra elevii în sala de examen la Bacalaureat 2023

Diferențele dintre probele de Limba și literatura română și Matematică la examenul de Bacalaureat sunt notabile în ceea ce privește obiectele permise în sala de examen. În timp ce la Limba și literatura română candidații sunt restricționați în ceea ce privește obiectele pe care le pot aduce, Matematica se bucură de o „permisivitate” mai mare.

Indiferent de tipul probei de Matematică (M1, M2, M3 sau M4), candidații au voie să intre în sala de examen cu creion, gumă de șters și chiar instrumente de desen. Totuși, trebuie subliniat că obiectele sau dispozitivele electronice care facilitează comunicarea cu exteriorul sunt strict interzise. Astfel, introducerea în sală a unui calculator, a unui telefon mobil sau a unei căști, precum și notarea formulelor de calcul pe suprafața corporală sau pe piesele vestimentare sunt sancționate conform regulamentului.

Este important de menționat că absența respectării acestor reguli are consecințe grave pentru candidați. Dacă un absolvent vine la examenul de Bacalaureat 2023 cu orice obiect care nu este inclus în categoria celor permise, precizate anterior, acesta nu doar că își pierde rezultatele obținute în sesiunea iunie-iulie 2022-2023, ci își pierde și dreptul de a mai susține examenul de Bacalaureat timp de două sesiuni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: