Redactia.ro
Home » Știri » Bacalaureat 2024. Subiectele și baremul de corectare pentru proba de Matematică vor fi disponibile pe edu.ro

Bacalaureat 2024. Subiectele și baremul de corectare pentru proba de Matematică vor fi disponibile pe edu.ro

GALERIE FOTO (2)

Elevii de clasa a XII-a susțin marți, 2 iulie, cea de-a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2024 – proba la Matematică, în cazul profilului real și tehnologic. Subiectele de la Matematică la Bac 2024 și baremul de corectare vor fi publicate pe edu.ro.

Absolvenții de la filiera teoretică, profil real (specializările mate-info, științele naturii), filiera vocațională (militar) și cea tehnologică susțin examenul la Matematică, iar cei de la profilul umanist și filiera vocațională (profil artistic, sportiv, unele specializări de la profil pedagogic, profil teologic etc.) dau examen la Istorie. 134.000 de candidaţi susţin examenul în această sesiune, în 477 de centre.

 

Update: Iata subiectele la matematică

Cum se va desfășura examenul

Candidații vor putea intra în centrul de examen de la 7.30 la 8.30. Nu au voie să intre în sala de examen cu telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnări etc., precum şi orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşetă/geantă etc. Cei care încalcă regulile pot ajunge să fie eliminați din examen.

La accesul candidaţilor în centrul de examen se procedează astfel: un cadru didactic şi un membru al personalului de pază solicită la intrarea fiecărui candidat prezentarea actului de identitate şi verifică dacă fotografiile corespund. Candidaţii sunt îndrumaţi spre zona din centrul de examen unde se găsesc sălile de examen, sunt atenţionaţi să citească extrasele din Metodologie afişate pe uşa sălii de examen şi să nu staţioneze pe holuri mai mult de 5-7 minute. Cei care au materiale/obiecte nepermise în sala de examen sunt îndrumaţi spre sala de depozitare a acestora, precizează metodologia de organizare a examenului de bacalaureat.

Calendarul probelor de la Bac 2024

Pe 1 iulie a avut loc proba la Limba şi literatura română. Pe 2 iulie se desfășoară proba obligatorie a profilului (discipline, în funcţie de profil: Matematică şi Istorie). Pe 4 iulie este proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcţie de filieră, profil şi specializare, pentru una din cele 10 discipline: biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică, argumentare şi comunicare, sociologie şi psihologie). Pe 5 iulie este programată proba de limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale).

Afişarea primelor rezultate (în centrele de examen şi online) este programată în data de 8 iulie (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen şi online).

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiţii: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea cât și obţinerea cel puţin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obţinute la probele scrise).

Aspecte organizatorice și informații utile

În zilele în care se desfăşoară probele scrise, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi, între orele 8:00 – 16:00, linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi privind organizarea/desfăşurarea examenului. Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie va publica subiectele şi baremul de corectare pentru fiecare probă scrisă, zilnic, la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Examenul de Bacalaureat reprezintă o piatră de hotar pentru fiecare absolvent de liceu din România, marcând trecerea de la perioada liceală la cea universitară sau la intrarea în câmpul muncii. Proba la Matematică, în special, este una de mare importanță pentru elevii de la profilul real și tehnologic, testând competențele acumulate de-a lungul anilor de studiu în discipline precum algebră, geometrie, analiză matematică și altele.

În această zi crucială, candidații sunt sfătuiți să se prezinte la centrele de examen odihniți și bine pregătiți, evitând orice stres suplimentar. Respectarea regulilor și a programului stabilit este esențială pentru a asigura desfășurarea în condiții optime a examenului. De asemenea, este recomandat ca elevii să își verifice din timp actele necesare și să fie atenți la instrucțiunile primite de la supraveghetori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: