Redactia.ro
Home » Știri » „Băiatul de 21 de ani a spus că fie mor eu, fie murim toți 3 și a început a accelera!” Andrei Lorenț, adolescentul care a scăpat cu viață în urma carnagiului de la Șcheia, rupe tăcerea

„Băiatul de 21 de ani a spus că fie mor eu, fie murim toți 3 și a început a accelera!” Andrei Lorenț, adolescentul care a scăpat cu viață în urma carnagiului de la Șcheia, rupe tăcerea

GALERIE FOTO (2)

Andrei Lorenț, adolescentul care a scăpat cu viață în urma carnagiului de la Șcheia, rupe tăcerea. Iată ce a declarat!

Andrei Lorenț rupe tăcerea

Un accident de mașină teribil a avut loc în comuna Șcheia, care a dus la moartea a două persoane și la rănirea unui adolescent. Incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, 29 aprilie 2023, când un autoturism a pierdut controlul și s-a izbit de un cap de pod.

În urma tragediei, multe speculații și zvonuri au apărut cu privire la cauzele accidentului. Oamenii din comunitatea locală susțin că adolescentul de 17 ani care a scăpat cu viață în urma incidentului ar fi fost șoferul mașinii și că ar fi avut o alcoolemie ridicată la momentul producerii accidentului. Cu toate acestea, adolescentul a făcut dezvăluiri uimitoare și șocante cu privire la circumstanțele din spatele accidentului.

Andrei Lorenț, elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” din Pașcani, a mărturisit că a fost pasager în mașină în momentul accidentului și a explicat ce s-a întâmplat în acea noapte tragică. El a declarat că, de fapt, prietenul său de 21 de ani, Andrei Iulian Alexa, care nu avea permis de conducere, a condus mașina și că el era la volan în momentul producerii accidentului. De asemenea, adolescentul a spus că Alexa era băut și a lăsat un bacșiș șoferului de la PECO să nu spună nimănui acest lucru.

Conform mărturisirilor lui Lorenț, în momentul în care au plecat de la PECO, Alexa a spus că fie mor ei, fie mor toți trei și a început să accelereze. Tânărul a dorit să se sinucidă, iar atunci când s-au izbit de capul de pod, pasagerul din spate, un alt adolescent de 15 ani, a murit, iar el a scăpat cu viață. Lorenț a mai adăugat că Alexa avea probleme cu prietena lui și că se certase cu ea cu o săptămână înainte de accident:

„Ne-am urcat în mașină. Am plecat la PECO. Am alimentat de 20 de lei și am cumpărat 3 beri la sticlă. La omul care era la PECO i-a lăsat 10 lei bacșiș și i-a spus să nu zică la nimeni că el este un pic băut la volan. Andrei Iulian Alexa (n.r. – băiatul de 21 de ani care a murit) era la volan. Nu avea permis, dar s-a urcat. Portiera stângă la mașină nu se deschidea, fiind doar două scaune. 

El era la volan, eu eram pe locul din dreapta și cumva între scaune, dar în spate era Edi (n.r. – băiatul de 15 ani care a decedat). După ce am plecat de la PECO și am făcut niște curbe, băiatul de 21 de ani a spus că fie mor eu, fie murim toți 3 și a început a accelera. El a vrut să se omoare. Când s-a izbit în capul de pod, Edi atât a spus: „Văleu”. Apoi a murit. Îmi pare rău. Erau băieți buni și prietenii mei. Ne ajutam mereu, dar nu știu ce s-a întâmplat cu Iulian. El era un băiat liniștit. 

Am înțeles că de vreo săptămână se tot certa cu iubita lui care avea să-i devină soție. Nouă și prin sat a spus: !Acum umblu murdar, dar de luni voi fi în costum”. Eu acum iau calmante. Închid ochii și aud și văd doar asta”, a povestit Ștefănel Andrei Lorenț pentru bzi.ro.

Mama lui Lorenț a declarat că este la fel de traumatizată ca fiul ei și că este recunoscătoare că acesta a scăpat cu viață:

„Nu vă imaginați ce este în sufletul meu de mamă. Sunt în aceeași situație ca și el. Putea fi băiatul meu în sicriu. Ne pare rău de ceea ce s-a întâmplat. Când am aflat am fost nebună de cap. L-am întrebat ce a căutat acolo. Dar el a răspuns că l-au chemat băieții, ca de fiecare dată. E cumplit, nu ne așteptam la așa ceva”, povestește Florentina Lorenț, mama tânărului care a scăpat cu viață din cumplitul accident.

 Mama copilului de 15 ani care s-a stins în accidentul rutier, devastată de durere

Părinții adolescenților care au decedat în urma accidentului sunt în stare de șoc și de durere.  Ionel și Maricica, părinții lui Edi, copilul de 15 ani care s-a stins în tragicul eveniment, se pregătesc să-l înmormânteze pe fiul lor, singurul copil:

„Este singurul meu fiu. Am vorbit cu el joi (n.r. – 27 aprilie 2023). Mi-a spus că merge la stână, pentru că vrea să aibă un bănuț al lui. Tatăl său nu era de acord, s-au certat puțin, dar nu a fost ceva ieșit din comun. Ionel voia să îl protejeze și să-l știe acasă. Când am aflat am crezut că mor.

Aveam planuri mari. Voiam să vin în vară să îi facem buletinul și să-l aduc în Italia, să ajungă un om mare. Nu am mai reușit”, destăinuie cu ochii plini de lacrimi Marcica Morariu, mama copilului de 15 ani care s-a stins în accidentul rutier.

Astfel, accidentul tragic de la Șcheia a scos la iveală un caz de sinucidere și de iresponsabilitate din partea tânărului de 21 de ani care a provocat accidentul.

 

Sursa foto: Antena 3 CNN

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: