Redactia.ro
Home » Știri » Balonarea severă. Patru boli grave care se pot ascunde în spatele acestui simptom aparent inofensiv

Balonarea severă. Patru boli grave care se pot ascunde în spatele acestui simptom aparent inofensiv

balonare

Sănătatea este prioritară pentru fiecare dintre noi, așadar trebuie să acordăm un plus de atenție atunci când ne confruntăm cu balonarea severă. Conform medicilor, nu doar alimentele pe care le consumăm sunt de vină pentru balonare, iar uneori în spatele acestui simptom se pot ascunde tulburări ale tractului digestiv.

Ce boli poate ascunde balonarea severă?

Balonarea severă este un semnal pe care îl transmite flora intestinală organismului atunci când acesta trece printr-un dezechilibru. „Poate  fie determinată de o suprapopulare bacteriană, deci cu bacterii care produc gaz în intestine. Există acest echilibru între bacteriile bune și acela putem  îl reglăm prin probiotice și bacteriile rele, și de aici contractilitatea în intestine care nu este fiziologică.”,declarat dr. Paul Dragomir, medic gastroenterolog.

Gastrita se poate manifesta și prin balonarea excesivă. De regulă apariția aceste boli este caracterizată de balonare, grețuri, vărsături și dureri abdominale. Diagnosticul corect poate fi pus doar de către medic, după ce sunt efectuate investigațiile necesare. Evitați automedicația!

Ocluzia intestinală. Dacă nu ați mai avut scaun de trei zile, iar abdomenul este umflat, atunci trebuie să mergeți de urgență la medic pentru că este posibil să suferiți o ocluzie intestinală.

Ciroza. Balonarea înseamnă doar aer, acumulat în cavitatea abdominală, fără a avea loc o fluctuație în greutate. Dacă remarcați modificări ded greutate atunci când sunteți balonați, atunci ar trebui să mergeți urgent la medic. Acestea pod indica prezența lichidului în cavitatea abdominală, un simptom al cirozei.

Cum poți scăpa de balonare

Senzația de balonare se instalează, de cele mai multe ori, după ce am mâncat, dacă a fost o masă copioasă sau dacă alimentele consumate nu sunt tolerate de stomac. De asemenea, alimentația dezechilibrată și nesănătoasă, stresul, oboseală și dereglările hormonale se numără printre factorii care pot contribui la apariția balonării.

Potrivit lui Carmen Brumă, trebuie să luăm în calcul trei factori atunci când mâncăm pentru a evita balonarea, iar aceștia nu sunt unii dificil de pus în practică.

Primul: eliminarea oricărei forme de zahăr, inclusiv a fructelor din dietă. Nici alcoolul nu trebuie să se regăsească în meniul nostru.

Al doilea: Indicat ar fi să consumăm la fiecare masă cel puțin două legume diferite, altele decât cartoful. Desigur, ele pot fi combinate cu preparatele din carne, precum fripturile, susține Carmen.

Al treilea pas: Dacă ne este sete, recomandat este să consumăm doar apă plată și să nu bem băuturi carbogazoase. Digestia poate fi ajutată și prin consumarea a 1-2 căni de ceai de ghimbir /cardamon/ fenicul/ mușetel pe zi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: