Redactia.ro
Home » Sport » Balonul de Aur nu se acordă în 2020! Se întâmplă pentru prima dată în istorie

Balonul de Aur nu se acordă în 2020! Se întâmplă pentru prima dată în istorie

Leo Messi, cristiano ronaldo, Balonul de Aur

Pentru prima dată din 1956, prestigiosul trofeu acordat celui mai bun fotbalist nu va fi înmânat. Anunțul a fost făcut de cei de la France Football.

France Football a luat o decizie radicală. Nimeni nu va primi Balonul de Aur în acest an. Este prima dată în 63 de ani când se ia o asemenea decizie. Francezii au luat această decizie din cauza pandemiei de coronavirus. Timp de aproape trei luni campionatele de fotbal au fost suspendate. Apoi au existat țări care au decis să nu își reia competițiile. Reprezentanții France Football susțin că nimeni nu ar putea fi corect dacă trofeul ar fi decernat în 2020. În aceste condiții, jucătorul celor de la Barcelona, Lionel Messi va fi doi ani deținătorul Balonului de Aur. El a primit anul trecut prestigiosul trofeu pentru a șasea oară. Megan Rapinoe a luat trofeul pentru cea mai bună jucătoare.

Câștigătorii Balonului de Aur

Trofeul a fost înființat de jurnalistul Gabriel Hanot. Foarte mulți ani a fost acordat doar jucătorilor europeni. Din 1995 s-a schimbat regulamentul, astfel că orice fotbalist poate lua trofeul, dacă juca la cluburi din Europa. Până acum cele mai multe distincții le-au câștigat argentinianul Lionel Messi, 6 și portughezul Cristiano Ronaldo, 5. Olandezii Johan Cruyff, Marco van Basten și francezul Michel Platini au luat de 3 ori în carieră Balonul de Aur. De câte două ori au luat Franz Beckenbauer, Ronaldo Nazario da Lima, Karl Heinz Rummenigge, Kevin Keegan și Alfredo di Stefano. Ceilalți 33 de fotbaliști au luat trofeul o singură dată.
Între anii 2010-2015, FIFA și France Football au decis să comaseze jucătorul anului FIFA și Balonul de Aur, trofeul numindu-se FIFA Balonul de Aur. Apoi s-a renunțat la această înțelegere iar acum se dau două trofee.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: