Redactia.ro
Home » Știri » Banca care dispare din România la început de an. Clienții sunt dezamăgiți

Banca care dispare din România la început de an. Clienții sunt dezamăgiți

O bancă dispare din România.

Consiliul Concurenței a anunțat astăzi că investighează o tranzacție importantă din sistemul bancar românesc, iar zvonurile indică faptul că Intesa Sanpaolo S.p.A. ar putea prelua First Bank SA, într-o mutare ce ar schimba peisajul financiar al țării.

Despre First Bank

First Bank, cunoscută anterior sub numele de Piraeus Bank România, este o instituție bancară cu o istorie complexă și cu un rol semnificativ pe piața bancară locală. Fondul de investiții american J.C. Flowers & Co. este acționar majoritar, deținând 76,1% din acțiuni. Banca a fost preluată în 2018 de la Piraeus Bank și a devenit un jucător important, inclusiv prin achiziția Bank Leumi România în 2019.

Consiliul Concurenței va evalua preluarea First Bank de către Intesa Sanpaolo, o filială a Grupului Intesa Sanpaolo, un gigant financiar european și lider în Italia. Tranzacția necesită autorizarea Consiliului Concurenței conform prevederilor legale în vigoare.

Despre Intesa Sanpaolo Bank

Intesa Sanpaolo Bank a început activitatea în România în 1996 și a evoluat într-o bancă complexă și diversificată, oferind o gamă completă de produse și servicii bancare. Ca filială a Grupului Intesa Sanpaolo, aceasta are o prezență puternică în Europa și se remarcă printr-un angajament semnificativ în domeniul ESG (mediu, social și guvernanță).

Grupul Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai importante grupuri bancare din Europa, cu o capitalizare bursieră de 48,3 miliarde de euro. Cu o prezență robustă în Italia și operațiuni extinse în Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa de Nord, Grupul are o rețea de peste 3.300 de sucursale și servește 13,6 milioane de clienți în Italia.

O eventuală preluare a First Bank de către Intesa Sanpaolo ar aduce schimbări semnificative pe piața bancară românească. Consolidarea ar putea conduce la sinergii operaționale și ar putea oferi clienților din România acces la o gamă mai largă de produse și servicii financiare.

Investigarea acestei tranzacții de către Consiliul Concurenței arată importanța și impactul pe care aceasta ar putea să îl aibă asupra pieței. Cu o decizie așteptată în următoarele luni, atenția este acum îndreptată către evoluțiile ulterioare și la modul în care această tranzacție ar putea reconfigura sectorul bancar românesc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: