Redactia.ro
Home » Știri » Bancnota folosită de români, care va fi retrasă din circulație! De ce ridică semne de întrebare cu privire la scopurile în care e folosită

Bancnota folosită de români, care va fi retrasă din circulație! De ce ridică semne de întrebare cu privire la scopurile în care e folosită

Bancnota care va fi retrasă din circulație! De ce ridică semne de întrebare cu privire la scopurile în care e folosită

O bancnotă folosită de români va fi retrasă din circulație! Iată ce indică un raport Europol și de ce bancnota ridică semne de întrebare cu privire la scopurile în care e folosită.

Bancnota care va fi retrasă din circulație! De ce ridică semne de întrebare cu privire la scopurile în care e folosită

Numeroși români folosesc bancnote euro. Ei trebuie să știe că bancnota de 500 de euro va dispărea în curând din circulație. Un raport realizat de Sindicatul Polițiștilor Europeni (Europol) privind utilizarea numerarului de către grupurile infracționale arată că aceasta nu este utilizată ca instrument de plată pe scară largă. Totuși, reprezintă o treime din valoarea tuturor bancnotelor aflate în circulație, fapt care ridică semne de întrebare cu privire la scopurile în care este folosită, potrivit autorităților europene, a relatat Capital.

Bancnotele euro au intrat în circulație la 1 ianuarie 2002 și au folosite în toate țările UE. Bancnota de 500 de euro este încă utilizată de 337 de milioane de persoane și reprezintă 30% din totalul monedelor aflate în circulație, potrivit evz.ro.

„Bancnota de 500 de euro nu este utilizată pe scară largă ca instrument de plată. Reprezintă totuși o treime din valoarea tuturor bancnotelor aflate în circulație. Ridică însă semne de întrebare cu privire la scopurile în care este folosită”, este scris în raportul Europol, care vizează utilizarea numerarului de către grupurile infracționale.

Autoritățile cred că infractorii au folosit această bancnotă pentru operațiuni ilegale, cum ar fi spălarea de bani și finanțarea terorismului internațional. În acest context, autoritățile europene au decis să elimine utilizarea bancnotelor cu valoare nominală mare, „care sunt foarte căutate de infractori”. Și bancnota de 200 de euro ar putea să fie modificată sau chiar scoasă din circulație, potrivit borsaefinanza.it.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: