Redactia.ro
Home » Știri » Bani de la stat pentru after-school, chiar de anul acesta. Legea a fost promulgată

Bani de la stat pentru after-school, chiar de anul acesta. Legea a fost promulgată

Tichete gratis afterschool

Tichete pentru „Scoală după scoală”. Părinții care nu au cu cine să-și lase copiii după școală au posibilitatea să-i înscrie la after-school, iar aceste costuri vor fi suportate de stat.

Klaus Iohannis a promulgat legea care oferă părinților bani pentru after-school. Părinții de preșcolari și elevi de până în clasa a IV-a, din învățământul de stat sau privat, vor primi tichete pentru plata serviciilor de tipul „Scoală după scoală”.

Cum se acordă tichetele pentru after-school

Tichetul are scop exclusiv educațional, este netransferabil altor beneficiari, iar școlile sunt cele care decontează serviciul. Tichetul se acordă pe baza cererii părintelui/reprezentantului legal al copilului, pentru fiecare copil în parte.

„Tichetul reprezintă un ajutor pentru fiecare elev și cuantumul acestuia vă acoperi, integral sau parțial, costurile scolii sau ale organizațiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii după finalizarea lecțiilor”, se arata în expunerea de motive a proiectului, citat de portalinvatamant.ro.

Potrivit inițiatorilor, măsură vine și în sprijinul părinților activi și îi încurajează pe aceștia să nu-și abandoneze locul de muncă. Valoarea tichetului va fi stabilita în funcție de indicatorul social de referință (ISR) și se indexează anual cu indicele de inflație.

Potrivit legii, măsură urmează să fie introdusa începând cu anul scolar 2020-2021.

În cadrul programurilor de tip „Scoală după scoală”, copiii beneficiază de supraveghere, lecții suplimentare și odihnă.

Ministrul Educație a decis! Cum se vor desfășura cursurile în școli

Ministrul Educației, Monica Anisie a specificat miercuri seara pentru Digi24, că hotărârea referitoare la modalitatea în care se vor prezenta elevii la cursuri vaa fi decisă de consiliul de administrație al școlii.

Conform acesteia, Consiliul de administrație propune scenariul pe care îl vor alege și propune inspectoratului școlar și Direcției de Sănătate Publică, urmând ca acestea să avizeze și Comitetul Județean sau al Capitalei pentru Situații de Urgență să aprobe acest scenariu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: