Redactia.ro
Home » Știri » Bani pentru cei care stau în carantină. Câți euro primesc pe zi

Bani pentru cei care stau în carantină. Câți euro primesc pe zi

Bani pentru cei care stau în carantină

În aceste condiții de pandemie, mulți oameni care călătoresc din străinătate trebuie să petreacă două săptămâni în carantină. Desigur că măsura îi nemulțumește pe acești oameni, iar o țară europeană a găsit soluția pentru ca aceștia să treacă mai ușor peste perioada carantinei. Este vorba de o plată pe zi pentru a sta în izolare în confortul propriei case.

Primești bani dacă stai în carantină. Cu cât sunt plătiți oamenii

Această țară care a decis să-și recompenseze oamenii care stau în carantină este Cehia. Aceștia  sunt plătiți cu 14 € pe zi pentru cele două săptămâni în care stă acasă.

De asemenea, bonusul se adaugă la concediul medical plătit pe caz de boală. Aceasta este o măsură de natură să stimuleze respectarea legii, dar și pentru a-i convinge mai ușor pe cetățeni să stea acasă timp de 14 zile. Această măsură a fost luată de guvernul de la Praga pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Președintele a semnat acest act normativ vineri, iar documentul arată că bonusul se adaugă concediului medical pe caz de boală. Totodată, suma totală nu trebuie să depășească 90 la sută din câștigul mediu din Cehia.

Țara care dă bani pentru a sta în carantină

În acest moment, această țară are cea mai mare rată de noi infecții cu noul coronavirus din întreaga Uniune Europeană. Este vorba despre 800 de persoane la 100 de mii de locuitori care au luat virusul în ultima săptămână.

În total, în Cehia au fost înregistrate 1,3 milioane de cazuri de infecție și peste 21.000 de decese de la momentul în care a izbucnit pandemia.

Modelul de relaxare a restricțiilor din Cehia a eșuat, acesta fiind motivul pentru care au o explozie de cazuri de coronavirus și au întocmit toate aceste acte normative pentru a stimula populația să respecte regulile.

În iunie 2020, aceștia erau foarte relaxați și redeschideau terasele și lăsau viața să revină la normal. Acum spitalele din această țară sunt la capacitate maximă. Cehia a fost prima țară care a impu s purtarea măștii de protecție și au menținut măsurile de siguranță dar doar pentru câteva luni.Totul a fost în control până în septembrie când în Cehia s-a înregistrat 50.000 de cazuri de îmbolnăvire, iar valul negativ de infecții continuă și în martie 2021.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: