Redactia.ro
Home » Știri » Bani pentru familiile victimelor din incendiul de la Matei Balș. Anunțul făcut de premierul Cîțu

Bani pentru familiile victimelor din incendiul de la Matei Balș. Anunțul făcut de premierul Cîțu

Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul momentului privind victimele incendiului de la Matei Balș. Șeful Executivului a declarat că fiecare persoană afectată de incendiu va primi bani în urma tragediei care a luat mai multe vieți.

Guvernul României le dă bani victimelor din incendiul de la Matei Balș. Anunțul a fost făcut chiar de premierul Florin Cîțu.

Bani pentru familiile victimelor din incendiul de la Matei Balș

Premierul a anunțat de la Palatul Victoria că familiile victimelor incendiului de la Matei Balș vor primi un ajutor de urgență.

În cadrul unei conferințe de presă, prim ministrul Florin Cîțu a făcut anunțul că banii vor ajunge la victimele tragediei de la Matei Balș.

Până în prezent,  11 persoane au decedat în urma tragediei de la Matei Balș. Alți zeci de pacienți internați la momentul respectiv în cel mai mare spital Covid din țară au fost tranferați către alte unități medicale.

Guvernul a luat decizia ca fiecare persoană dintre cele care a fost afectate de incendiul de la Matei Balș să primească câte 5.000 de lei din partea statului. Decizia a venit în urma unei Hotărâri de Guvern.

A fost aprobată o Hotărâre de Guvern prin care se propune acordarea unui ajutor de urgență familiilor victimelor de la Matei Balș, de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată, suma maximă fiind de 1 milion, a declarat premierul Cîțu.

Mai mult, șeful Executivului a prezentat și propunerea de a pedepsi operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenţie anti-Covid.

În hotărârea de astăzi  a CNSU a apărut un lucru nou. E o propunere pentru elaborarea unui act normativ prin care să fie instituită o măsură complementară de suspendare a activităţii pe perioadă determinată pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de combatere a pandemiei. Din păcate, chiar dacă unele restricţii au rămas în vigoare, vedem foarte mulţi operatori economici care nu respectă aceste restricţii. Această propunere vine exact pentru un act normativ care să reglementează această situaţie şi vor fi mai multe propuneri acolo, a detaliat premierul Cîţu.

Premierul Cîțu taie sporuri și salarii

Tot în urma ședinței de Guvern de miercuri, premierul Cîțu a ținut să precizeze că unele sporuri sunt date „după ureche”, susținând că de unele dintre acestea nici nu știa că există.

Șeful Executivului a declarat și că a vrut tăierea salariilor de la CEC și EximBank încă din perioada în care a ocupat funcția de ministru al Finanțelor. Însă la acel moment, actualul premier ar fi fost blocat de sistem. Acum, premierul Cîțu declară că nu va renunța la acest lucru.

„Am descoperit sporuri despre care nu știam că exista Cea mai importantă modificare este să faci legătura între perfomanță și venit. Sporurile azi sunt date după ureche. Vom introduce criterii de performanță. Sporurile le vom lega de performanță”, a explicat Cîțu.

Șeful Executivului spune că vor dispărea mai multe sporuri pentru condiții vătămătoare.

„Condițiile vătămătoare sunt lucruri pe care noi le facem zi de zi…să scrii la calculator. Vor dispărea. Anul acesta vom începe cu o limitare și de anul viitor vom așeza lucrurile. Sporurile sunt bune, dar doar atunci când sunt legate de criterii de performanțe. (…) Cheltuielile de persoanal s-au dublat. Trebuie să reașezăm economia României”, a mai explicat premierul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: