Redactia.ro
Home » Știri » Baronul PSD de Neamț cumpără porți de 1,6 milioane de euro pentru intrarea în județ

Baronul PSD de Neamț cumpără porți de 1,6 milioane de euro pentru intrarea în județ

GALERIE FOTO (3)

Președintele Consiliului Județean Neamț Ionel Arsene (PSD) vrea să pună porți în valoare de 1,6 milioane de euro (circa 8 milioane de lei) pentru intrarea în județ.

Proiectul se cheamă „Porţile Neamţului” și se referă la amenajarea intrărilor din judeţ pe drumurile naţionale şi europene. Modelul estetic ales pentru realizarea acestor porți este un obiectiv turistic emblematic pentru judeţul Neamţ, respectiv Turnul lui Ştefan cel Mare din Piatra-Neamţ, informează Mediafax.

Unde vor fi amplasate porțile?

Acestea urmează a fi amplasate în zona drumurilor: DN 15 (la intrarea dinspre judeţul Bacău, în localitatea Costişa), DN 17B (la intrarea dinspre judeţul Suceava, în localitatea Lunca, comuna Borca), DN 15C (la intrarea dinspre judeţul Suceava, în localitatea Boroaia, judeţul Suceava), DN 15B (la intrarea dinspre judeţul Iaşi, în localitatea Timişeşti), DN 28 -E 583- (la intrarea dinspre judeţul Iaşi, în localitatea Săbăoani), E 85 (la intrarea dinspre judeţul Bacău, în localitatea Secuieni), DN 12C (la intrarea dinspre judeţul Harghita, în localitatea Bicaz-Chei).

Potrivit proiectului CJ Neamţ, în localităţile Costişa, Lunca şi Bicaz-Chei se va amplasa câte un singur semnal, pe partea dreaptă a sensului de intrare în judeţul Neamţ iar în localităţile Săbăoani, Secuieni, Timişeşti şi Boroaia se va amplasa câte un portal format din două turnuri, situate de o parte şi de alta a drumului, unite cu o arcadă de lemn între ele.

Proiectul a stârnit nemulțumirea liberalilor

Aceste construcţii urmează să fie vizibile şi pe timp de noapte, alimentarea cu energie se va realiza cu ajutorul unor panouri fotovoltaice şi fiecare totem va fi dotat cu camere de supraveghere. Valoarea investiţiei este de 8.054.337 lei, iar fondurile provin exclusiv din bugetul Consiliului Judeţean Neamţ.

Ionel Arsene

Proiectul a fost discutat în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Neamţ de la sfârşitul lunii ianuarie și a fost adoptat cu 18 voturi pentru și 14 abțineri (PNL). Chiar dacă proiectul a trecut cu votul majorităţii, preşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Arsene, n-a ezitat să reacţioneze la abţinerea consilierilor PNL.

„Lasă să aibă doar Suceava porţi, noi, Neamţul, să nu avem nişte porţi în care să se vadă, când intri în judeţ, că intri într-un judeţ cum trebuie”, a fost mesajul transmis de Arsene.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: