Redactia.ro
Home » Stil de viață » Băutura alcoolică care ajută la prevenirea cancerului. Toată lumea o consumă fără să știe câte beneficii are pentru organism

Băutura alcoolică care ajută la prevenirea cancerului. Toată lumea o consumă fără să știe câte beneficii are pentru organism

Băutura alcoolică care ajută la prevenirea cancerului.

Băutura alcoolică care ajută la prevenirea cancerului. Spre surprinderea multora, o băutură alcoolică pe care o consumă multă lume are multe beneficii pentru organism. Potrivit specialiștilor, un pahar de vin roșu pe zi poate ajuta sănătatea corporală.

Băutura alcoolică care ajută la prevenirea cancerului. Toată lumea o consumă fără să știe câte beneficii are pentru organism

Băutura alcoolică care ajută la prevenirea cancerului. În general, specialiștii vorbesc despre efectele negative ale alcoolului pentru organism. În cazul vinului, consumul acestuia cu moderație, poate avea beneficii pentru organism. Deși alcoolul consumat în exces nu este bun pentru sănătate, dar există numeroase studii care atestă faptul că vinul este consumat cu moderație, benefic pentru organism.

În cazul pandemiei de coronavirus, conform unui studiu al companiei Nielsen consumul de alcool în Statele Unite ale Americii a crescut pe timp de pandemie cu 23.6% raportat la perioada similară din anul 2019. Cercetările arată că un pahar de vin roșu pe vin poate furniza ceva mult mai mult decât o mică relaxare și ajută de fapt sănătatea corporală. Un studiu de la spitalul Rhode Island arată că vinul roșu poate aduce îmbunătățiri cardiovasculare, dar și că are antioxidanți, antiinflamatori și proprietăți excelente. Potrivit sfatulmediculi.ro, băutura alcoolică cu beneficii pentru organism poate să scadă riscul de apariție a cancerului:
– Cancerul de plămâni – fiecare pahar de vin roșu consumat zilnic, reduce riscul cancerului de plămâni cu 13%.
– Cancerul de prostată – 4 sau mai multe pahare de vin roșu pe săptămână ajută la diminuarea riscului de cancer de prostată cu 50% și riscul manifestării unei forme agresive de cancer de prostată cu 60%.
– Cancerul mamar – consumul moderat de vin roșu se pare că ar reduce riscul apariției cancerului mamar. Cu toate acestea, consumul a mai mult de 1-2 pahare de alcool pe zi, se pare că mărește riscul apariției a cancerului de sân la femei, așadar, moderația este cheia”.

Vinul roșu ajută la slăbit

Vinul roșu mai are și alte efecte pozitive, în special asupra corpului nostru. Băutura alcoolică de mai sus arde grăsimile și poate ajuta în curele de slăbire. Un studiu realizat la Universitatea din Oregon arată că strugurii roșii care se găsesc în unele tipuri de vin pot ajuta oamenii să gestioneze obezitatea și un ficat gras, datorită susbtanțelor chimice existente în compoziția lor, precum acid elagic. Substanța încetinește provesul de creștere al celulelor grase.

  • Vinul roșu conține următoarele vitamine și minerale:
    Potasiu – acesta ajuta la reglarea ritmului cardiac, ajuta in sinteza acidului proteic si nucleic, la producerea de energie si transformarea zaharului din sange in glicogen;
  • Fosfor – acesta ajuta la transformarea mancarii ingerate in energie. Fosforul ajuta, de asemenea, functia renala, multiplicare celulara, metabolismul si sustine contractiile musculare ale inimii;
  • Colina – ajuta la mentinerea sanatatii generale;
  • Fluor – este un mineral care poate preveni aparitia cariilor si mentine smaltul dintilor puternic.

De asemenea, vinul roșu reduce efectul negativ al fumatului asupra endoteliului, stratul de celule care se alcătuiesc într-o căptușeală împotriva fricțiunii vaselor limfatice. Vinul conține și resveratrol care este un protector eficient împotriva bolii Alzheimer și a demenței. Cercetorii au descoperit că resveratrolul are și proprietăți antiinflamatorii.

Etichete: