Redactia.ro
Home » Homepage » Băutura care reduce riscul de infarct miocardic. Cu atât mai bine dacă o consumi zilnic

Băutura care reduce riscul de infarct miocardic. Cu atât mai bine dacă o consumi zilnic

Băutura care reduce riscul de infarct miocardic. Cu atât mai bine dacă o consumi zilnic

Iată băutura care are grijă de tine și care reduce riscul de infarct și de a dezvolta boli de inimă, conform oamenilor de ştiinţă australieni. E cu atât mai bine dacă o consumi în fiecare zi.

Băutura care reduce riscul de infarct miocardic. Cu atât mai bine dacă o consumi zilnic

La studiul efectuat de cercetătorii australieni au participat 53 de mii de persoane, iar dintre ele, aproximativ o cincime aveau anumite boli sau tulburări ale sistemului cardiovascular.

Concluzia studiului a fost că persoanele care beau cel puţin o ceaşcă de ceai în fiecare zi aveau mai puţine şanse de a suferi de boli cardiovasculare, în special ischemie cardiacă, accident vascular cerebral, infarct şi insuficiență cardiacă. Se pare că efectul curativ al ceaiului constă în conţinutul ridicat de flavonoide – antioxidanţi din plante care sunt foarte eficienţi în combaterea inflamaţiei în corpul uman, potrivit exquis.ro.

Și nu e singurul studiu făcut în acest sens. Un altul, făcut pe o perioadă de 13 ani de oameni de știință olandezi, la care au participat 40.000 de voluntari, a arătat, de asemenea, că ceaiul protejează organismul împotriva bolilor de inimă, conform BBC News.

Ce ceaiuri să consumăm? În principiu, oricare, dar ceaiul verde, fiind obtinut din frunze neoxidate, este bogat în antioxidanţi şi are și alte beneficii pentru sănătate. Oamenii de ştiinţă recomandă consumul a circa două căni zilnic. Ceaiul negru, de asemenea, are un continut ridicat de polifenoli, compuși aromatici cunoscuți pentru rolul lor antioxidant și capacitatea de a combate degenerarea celulara, conform Medical News Today.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: