Redactia.ro
Home » Stil de viață » Băutura consumată înainte de culcare ce îți poate strica somnul. Avertizarea care îi vizează pe mulți

Băutura consumată înainte de culcare ce îți poate strica somnul. Avertizarea care îi vizează pe mulți

GALERIE FOTO (2) Ce să nu bei înainte de culcare

Specialiștii au făcut o descoperire uimitoare și au aflat care este băutura ce te face să ai parte de un somn deloc odihnitor. Și nu, nu este vorba despre cafea sau despre produsele energizante. În continuarea acestui articol vei descoperi ce băutură ar trebui să nu consumi seara, înainte de culcare.

Atunci când ne dorim un somn odihnitor, suntem adesea sfătuiți să încercăm diverse metode. Unii experți afirmă că putem consuma câteva bucăți de kiwi înainte de culcare sau să aerisim camera, deoarece aceste lucruri ne-ar putea ajuta să adormim mai repede.

Pe de altă parte, există câteva lucruri pe care ni se spune să le evităm înainte de culcare pentru a putea avea parte de un somn odihnitor. Unele sunt evidente, precum evitarea cofeinei, dar există și un aspect mai puțin evident pe care poate nu l-am luat în considerare.

Băutura care îți strică somnul

Specialiștii în somn de la Bed Kingdom au identificat cauze potențiale ale insomniei, iar una dintre ele este legată de consumul de alcool și nicotină. Potrivit experților în somn, deși alcoolul poate determina adormirea rapidă, consumul său aproape de momentul culcării poate perturba somnul și poate cauza treziri frecvente pe parcursul nopții.

Cercetările au scos în evidență faptul că dacă alegem să consumăm alcool în decurs de patru ore înainte de culcare acest lucru poate afecta negativ calitatea și durata somnului, determinând perioade mai lungi de ”trezire după ce ai adormit” (WASO), în care te trezești în timpul nopții și ai dificultăți în a adormi din nou.

Dacă întâmpinați dificultăți în a adormi după ce ați consumat alcool seara, se recomandă să beți ultima băutură cu aproximativ patru ore înainte de culcare, pentru a permite corpului să digere și să metabolizeze alcoolul înainte de a încerca să adormiți.

Alcoolul înainte de culcare
Alcoolul înainte de culcare

Tutunul poate cauza insomnii

Consumul de tutun poate cauza insomnie. Nicotina, un ingredient activ prezent în tutun, este un stimulant care poate afecta negativ calitatea somnului. Fumatul sau utilizarea altor produse cu tutun înainte de culcare poate duce la dificultăți în a adormi și poate provoca treziri frecvente pe parcursul nopții.

De asemenea, se poate observa o scurtare a duratei totale a somnului și o calitate redusă a acestuia. Pentru a promova un somn odihnitor, este recomandat să se evite consumul de tutun în special înainte de culcare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: