Redactia.ro
Home » Știri » Băutura obișnuită care îți ajută ficatul bolnav. Mulți români o consumă dimineața la prima oră

Băutura obișnuită care îți ajută ficatul bolnav. Mulți români o consumă dimineața la prima oră

Băutura obișnuită care îți menține ficatul sănătos. Mulți români o consumă dimineața la prima oră

O anume băutură, destul de obișnuită și comună, îți poate ajuta ficatul bolnav de anumite afecțiuni. Mulți români o consumă dimineața la prima oră. Iată despre ce băutură e vorba și ce beneficii reale are asupra ficatului!

Băutura obișnuită care îți ajută ficatul bolnav. Mulți români o consumă dimineața la prima oră

Ficatul este un organ vital și complex situat în partea superioară a abdomenului, în partea dreaptă. Are multiple funcții esențiale pentru funcționarea normală a organismului. Iată câteva informații importante despre ficat.

  1. Funcții:
    • Metabolismul: Ficatul este implicat în metabolismul carbohidraților, proteinelor și grăsimilor. Ajută la descompunerea și absorbția nutrienților din alimente și la transformarea acestora în energie sau substanțe de stocare.
    • Detoxifiere: Ficatul este responsabil de detoxifierea organismului.
    • Producția de bilă: Ficatul produce bilă, care este stocată în vezica biliară și ajută la digestia grăsimilor.
    • Depozitare de vitamine și minerale: Ficatul stochează vitaminele A, D, E, K și B12, precum și fierul și cuprul.

Deși este un organ cu capacitate extraordinară de regenerare, fiind capabil să-și înlocuiască celulele distruse sau lezate, el poate fi ajutat în acest sens. Spre exemplu, prin produsele pe care le consumăm.

Mai exact, consumul moderat de cafea, o băutură pe care foarte mulți dintre români o consumă dimineața la prima oră și nu numai, poate avea unele beneficii pentru sănătatea ficatului.

Consumul de cafea ajută la reducerea riscului de ciroză hepatică. Ciroza este o afecțiune cronică caracterizată de leziuni hepatice severe și cicatrici, care pot apărea ca rezultat al hepatitei cronice, consumului excesiv de alcool și altor afecțiuni hepatice. Consumul moderat de cafea a fost asociat cu un risc redus de ciroză hepatică, în special în cazul cirozei cauzate de consumul excesiv de alcool.

Totodată, unele cercetări sugerează că un consum regulat de cafea poate fi asociat cu un risc redus de dezvoltare a cancerului hepatic. Studiile au constatat că substanțele bioactive găsite în cafea, cum ar fi antioxidanții și compușii polifenolici, pot avea efecte protectoare împotriva dezvoltării cancerului hepatic.

„Există o mulțime de dovezi în sprijinul cafelei, iar ficatul pare să aibă o varietate de beneficii diferite”, a spus dr. Lindenmeyer.

„S-a demonstrat că vă poate reduce enzimele hepatice, ceea ce sugerează că reduce inflamația din ficat.”

Unor persoane cu boala de ficat gras li s-a recomandat să bea trei sau mai multe cești de cafea pe zi. Dacă nu ai probleme de sănătate cu ficatul, s-ar putea să nu ai nevoie să beți atât de multă cafea, potrivit clicksanatate.ro.

Evident, și nu orice cafea.

„De asemenea, este important să fie cafea neagră”, subliniază dr. Lindenmeyer. „Dar nu ar trebui să fie cafea pe care o încarci cu zahăr și frișcă”, potrivit sursei.

Este important de menționat că aceste beneficii sunt asociate cu consumul moderat de cafea. Se consideră că consumul moderat este de aproximativ 3-4 cești de cafea pe zi. De asemenea, persoanele care au afecțiuni hepatice preexistente ar trebui să consulte medicul înainte de a consuma cafea în cantități mari.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: