Redactia.ro
Home » Sport » Bayern a câștigat Liga Campionilor! Kingsley Coman eroul nemților

Bayern a câștigat Liga Campionilor! Kingsley Coman eroul nemților

liga campionilor, Bayern Munchen, PSG,

Bayern Munchen a învins-o pe PSG, 1-0 și a câștigat al 6-lea trofeu din istorie. Eroul meciului a fost puștiul Kingsley Coman, fotbalist crescut chiar de campioana Franței.

Bavarezii au obținut trofeul cu numărul 6 în cea mai titrată competiție europeană. Eroul serii a fost fără doar și poate puștiul Kingsley Coman, care a fost pentru prima oară titularizat în Final 8. Jucătorul crescut la academia celor de la PSG, unde a jucat 9 ani la juniori a marcat singurul gol al meciului. Bayern este prima echipă din istorie care a terminat Liga Campionilor cu victorii pe linie. 11 din 11 posibile. Nemții au egalat-o pe Liverpool, cu 6 trofee UEFA Champions League. Doar două cluburi au mai multe trofee. Real Madrid, 13, și AC Milan, 7.

Neymar în lacrimi la finalul meciului

Cinci jucători aflați în actualul lot al lui Bayern, Manuel Neuer, Jerome Boateng, David Alaba, Javi Martinez și Thomas Müller au sărbătorit și în urmă cu 7 ani, atunci când bavarezii au luat trofeul, după o finală cu Borussia Dortmund. Bayern a reușit în acest sezon, tripla. Campionat – Cupă – Champions League. La final jucătorii au dansat, au cântat și s-au bucurat din păcate pe un stadion gol, accesul publicului nefiind permis din cauza pandemiei de COVID – 19.

Neymar a oferit imaginea zilei după finala pierdută la Lisabona. În momentul în care brazilianul trebuia să-și primească medalia, s-a îndreptat cu ochii în lacrimi spre trofeul Champions League, doar pentru a-l atinge.
Finalale de Champions League câștigate de Bayern Munchen:
1973/1974: Bayern – Atletico Madrid 4-0
1974/1975: Bayern – Leeds 2-0
1975/1976: Bayern – Saint-Etienne 1-0
2000/2001: Bayern – Valencia 1-1 (5-4 după penalty-uri)
2012/2013: Bayern – Dortmund 2-1

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: