Redactia.ro
Home » Sport » PSG – Bayern, în finala Champions League! Ce prime pot lua francezii

PSG – Bayern, în finala Champions League! Ce prime pot lua francezii

Bayern Munchen, PSG, liga campionilor

Bayern s-a calificat în finala Champions League după ce a învins-o cu 3-0 pe Lyon. În ultimul act al competiției nemții o vor întâlni pe PSG.

Lyon a început în forță meciul din semifinale. Depay a ratat singur cu portarul. Apoi francezii au mai avut încă două ocazii uriașe.

„Tactic, ne-au făcut mult rău. Am supraviețuit cu șansă în prima parte și am avut noroc cu golul lui Gnabry, care ne-a pus la adăpost și ne-a redat siguranța în joc”, a declarat antrenorul lui Bayern, Hans-Dieter Flick.

Bayern s-a repliat rapid, iar în minutul 18, Gnabry a deschis scorul. Ocaziile nemților au început să curgă una după alta. Același Gnabry a mai înscris o dată în minutul 33. Când mai erau 2 minute din meci polonezul, Lewandowski a stabilit scorul final, 3-0. Golgheterul lui Bayern a marcat în acest sezon în Champions League 15 goluri.

Francezii, prime de un milion de euro

Duminică, 23 august, de la ora 22:00, Bayern Munchen o va întâlni pe PSG. Francezii au ajuns pentru prima dată în istoria echipei în finala Ligii Campionilor, după ce au învins-o cu 3-0 pe Leipzig. Parizienii au mai ajuns doar o dată în semifinale, în sezonul 1994/1995 al competiției. Atunci au fost eliminați de AC Milan, 0-3 la general.
Președintele Nasser Al-Khelaïfi le-a promis jucătorilor lui PSG, o sumă uriașă, dacă vor câștiga trofeul. Câte un milion de euro pentru fiecare jucător. Șeicii și-au dorit de când au cumpărat echipa acest trofeu, iar acum visul lor se poate împlini. Din 2011 de când au preluat-o pe PGS au investit peste un miliard de euro numai în transferuri. Aceeași sumă au primit-o și cei de la Real Madrid, în 2018 când au luat trofeul. De partea cealaltă, Bayern a ajuns în finală pentru prima dată din sezonul 2012/2013, atunci când a cucerit trofeul în fața Borussiei Dortmund. În total nemții au 5 trofee în Liga Campionilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: