Redactia.ro
Home » Sport » Beckenbauer a scăpat nepedepsit! Fostul mare fotbalist era acuzat de corupţie

Beckenbauer a scăpat nepedepsit! Fostul mare fotbalist era acuzat de corupţie

Beckenbauer a scăpat nepedepsit

Franz Beckenbauer a scăpat nepedepsit într-un dosar în care era judecat pentru fapte de corupție. Pandemia de coronavirus a dus la suspendarea procesului, iar acum fapta s-a prescris.

Procurorul General al Elveției anunțase în 2006 că fosta mare vedetă a fotbalului era anchetat pentru fapte de corupție. Germania ar fi mituit patru membrii ai Comitetului Executiv al FIFA pentru a putea obține organizarea Cupei Mondiale din 2006. Franz Beckenbauer era atunci președinte al Comitetului de candidatură și ar fi fost de acord cu înființarea unul fond special pentru a-i putea mitui pe membrii CEx FIFA. În contul din Elveția s-au depus atunci peste 10 milioane de franci elvețieni. Încă de la început, Franz Beckenbauer a negat toate acuzațiile care i-au fost aduse.

Beckenbauer a scăpat nepedepsit

În urma investigației a reieșit că banii din fondul făcut de Beckenbauer au apărut într-un cont din Qatar, care aparținea unui fost membru al Comitetului Executiv FIFA, Mohamed Bin Hammam. În 2014, fostul antrenor a fost suspendat de Comitetul de Etica al FIFA pentru 90 zile de la orice activitate legată de fotbal. Decizia a fost luată pentru că acesta a refuzat să coopereze în ancheta privind presupusele cazuri de corupție legate de CM 2018 si CM 2022. După ce s-a aflat că Franz Beckenbauer a scăpat nepedepsit, FIFA a trimis un comunicat.

„Faptul că acest caz s-a încheiat fără nicio sentinţă este îngrijorător nu numai pentru fotbal, ci pentru justiţia din Elveţia”, s-a mai spus în comunicatul FIFA.

Franz Beckenbauer, în vârstă de 74 de ani a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști din Germania. A fost poreclit “Kaiser”, pentru stilul său elegant de joc. A jucat 103 meciuri pentru naționala Germaniei de Vest și a participat la trei campionate mondiale. A câștigat cu Bayern Munchen trei Cupe ale Campionilor Europeni, dar și Cupa Cupelor. A primit de două ori titlul de Fotbalistul European al Anului. După retragere a devenit antrenor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini