Redactia.ro
Home » Știri » Belodedici, prins băut la volan după meciul Generației de Aur. Poliția i-a luat permisul pe loc

Belodedici, prins băut la volan după meciul Generației de Aur. Poliția i-a luat permisul pe loc

GALERIE FOTO (2) Romania. Foto: gsp
După fluierul final al „balului de adio” al Generației de Aur, Miodrag Belodedici, în vârstă de 60 de ani, a rămas fără permis de conducere pentru 90 de zile, fiind prins cu alcoolemie la volan. Fostul internațional a participat la evenimentul de pe cel mai mare stadion al țării, unde s-au strâns aproximativ 55.000 de fani pentru a-i vedea pentru ultima dată pe Hagi, Popescu și ceilalți membri ai Generației de Aur. După meciul câștigat de „tricolori” cu scorul de 3-2, Belodedici a sărbătorit alături de foștii coechipieri la un restaurant.

În contextul legislativ actual din România, conducerea sub influența alcoolului se sancționează sever. Conform Codului Rutier 2024, depășirea limitei legale de alcoolemie de 0.80 g/l alcool pur în sânge este considerată infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă penală. De asemenea, permisul este suspendat automat pentru o perioadă de 90 de zile.

Ce a spus Belodedici

„Poliția m-a oprit în momentul în care am plecat de la petrecere, în jurul orei trei dimineața. Așteptau la pândă. Au plecat în urmărirea mea cu girofarul, ei fiind la 100 metri în spatele meu.

„Am băut două șprițuri. La etilotest, valoarea a fost de 0,08. Vă dați seama cât de beat eram? Am fost sancționat contravențional, iar la Poliție am stat două ore. Eu le-am spus că nu sunt în stare de ebrietate. Mi-au luat permisul pentru 90 zile”, a spus fostul mare fotbalist.

În cazul lui Belodedici, suspendarea permisului pentru 90 de zile a fost aplicată ca măsură complementară, alături de amenda corespunzătoare, în conformitate cu legislația rutieră actualizată. Această măsură reflectă politica strictă a autorităților române privind conducerea sub influența alcoolului, menită să descurajeze acest comportament periculos și să promoveze siguranța rutieră​.

Ce trebuie să facă pentru a-și lua permisul

În plus, pentru a-și redobândi permisul după perioada de suspendare, șoferii trebuie să treacă printr-un proces riguros care include examenul de redobândire a permisului. Acest examen poate fi susținut doar după expirarea unei perioade minime de 15 zile de la suspendare și necesită prezentarea unor documente specifice, cum ar fi dovada de conducere și cartea de identitate​.

Evenimentul de pe Arena Națională a fost o ocazie memorabilă pentru fani și foștii jucători ai Generației de Aur, evidențiind impactul de durată al acestor sportivi asupra fotbalului românesc. La finalul partidei, jucători internaționali precum Sebastien Frey și Juan Gutierrez și-au exprimat admirația față de atmosfera creată de suporteri și de spiritul echipei române​. Stadionul a fost arhiplin, oameni din toată țara venind la stadion pentru a-și lua rămas de la foștii mari fotbaliști ai României.

România a câștigat jocul cu 3-2 cu echipa starurilor lumii, Jose Mourinho fiind antrenor. Tehnicianul portughez a fost vedeta serii, făcând cu greu cererii de a face poze cu fanii naționalei.

Meciul de retragere al Generației de Aur rămâne un moment memorabil în istoria fotbalului românesc, simbolizând atât sfârșitul unei ere, cât și celebrarea unui capitol strălucitor din sportul național.

Ganea, atac dur la Gică Popescu

Foști fotbaliști ai naționalei l-au criticat însă pe Gică Popescu pentru organizarea meciului Generației de Aur. Ganea l-a atacat dur pe președintele Farului pentru faptul că nu i-a trimis o invitație pentru această partidă.

„Dacă faci un asemenea eveniment, ar trebui să judeci că o generație are vreo 20 de ani. Și meritau să fie chemați și alți fotbaliști care în acea perioadă au scris istorie pentru echipa națională. Eu, unul, nu cred că doar m-am plimbat pe la lot. La fel, de ce nu vor fi acolo Mutu, Chivu, Lobonț? Să nu-mi spună mie că e un meci dedicat doar celor de la Cupa Mondială din 1994! Că Adi Ilie, Sabău sau Lăcătuș n-au fost în America, da? Meritam să fim măcar invitați, nu neapărat să stăm pe bancă sau să jucăm. Îi era greu lui Popescu să distribuie 20-30 de invitații pentru foști colegi exact din acea perioadă? Dar, pentru a spune lucrurilor pe nume, Popescu e un individ cu caracter zero! Dintre foștii mei colegi, are cel mai josnic caracter. Asta ca să fiu ponderat în cuvinte!”, a spus Ganea pentru sportpesurse.ro.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: