Redactia.ro
Home » Stil de viață » Beneficiile ascunse ale consumului de ciocolată neagră. Previne cancerul și amână îmbătrânirea

Beneficiile ascunse ale consumului de ciocolată neagră. Previne cancerul și amână îmbătrânirea

Ciocolata de casa

Consumată în doze normale, ciocolata face și bine organismului nostru. Cea mai indicată și cea mai sănătoasă este ciocolata neagră, datorită conținutului ridicat de flavonoide.

Stimulează starea de spirit. Când te simți obosit și stresat, o bucățică de ciocolată poate face minuni. Induce senzația de calm și starea de bine (datorită creșterii producției de endorfine în organism).

Beneficiile cardiace ale ciocolatei negre

Multe alte studii observaţionale au analizat beneficiile cardiace ale ciocolatei negre, dar acestea pot fi părtinitoare, deoarece oamenii care mănâncă ciocolată mai des tind să aibă mai puţine îngrijorări cu privire la greutatea lor, spune JoAnn Manson, profesoară de medicină la Harvard Medical School.

Într-un alt studiu, cercetătorii au analizat dietele şi sănătatea a 20.000 de oameni şi au descoperit că prin consumul de până la 100 g de ciocolată pe zi — inclusiv ciocolată cu lapte — există un risc mai mic de boli de inimă şi accidente vasculare cerebrale.

Conținut foarte mare antioxidanți

Ciocolata neagră are un conținut foarte mare antioxidanți (flavonoizi), care ajută în lupta corpului împotriva radicalilor liberi care cauzează procesul de oxidare a celulelor.

Radicalii liberi sunt implicați în procesul de îmbătrânire și pot fi o cauză a cancerului. Alimentele bogate în antioxidanți protejează împotriva mai multor tipuri de cancer și încetinesc procesul îmbătrânirii.

Vitamina P este un termen care a fost folosit cândva pentru un grup de compuși vegetali numiți flavonoide. Cu toate acestea, acești compuși nu sunt de fapt vitamine, însă aduc numeroase beneficii pentru sănătate și chiar luptă împotriva cancerului, găsindu-se în ciocolata neagră.

Ciocolata conține antioxidanți în cantități mari, iar aceștia combat și distrug radicalii liberi (cauza principală a cancerului) din organism. Fiecare 100 de grame de ciocolată conține 13.120 oracs (unități de absorbție a radicalilor de oxigen).

Domoleşte stresul

Continutul ridicat de flavonoide ajută la reducerea riscului de boli de inimă. Flavonoidele ajută la dizolvarea substanțelor grase din sânge și împiedică înfundarea arterelor.

Conform studiului, consumul zilnic a 40 de grame de ciocolată neagră, timp de două săptămâni, ar putea ajuta la scăderea hormonilor de stres și poate avea efecte benefice asupra metabolismului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: