Redactia.ro
Home » Stil de viață » Beneficiile uleiului de măsline

Beneficiile uleiului de măsline

Ulei de măsline

Cu toții ne-am dori ca alimentele pe care le consumăm să fie cât mai sănătoase, dar nu foarte des se întâmplă acest lucru. De cele mai multe ori alegem produse nesănătoase, procesate, cu efecte negative pe termen lung asupra organismului nostru.

Dacă nu putem consuma numai alimente sănătoase, putem, totuși, să încercăm să le înlocuim pe cele mai nocive și chiar să adăugăm uneori câte puțin din cele benefice.

Un aliment ce oferă nenumărate beneficii organismului este uleiul de măsline, dar nu oricare, ci acela extra virgin, care este neprocesat și care își păstrează, astfel, toate valorile nutriționale.

Care sunt beneficiile uleiului de măsline?

Conține antioxidanți puternici care ajută la eliminarea celulelor canceroase și la reducerea riscului de boli cardio-vasculare. Există chiar o dietă, cunoscută ca dieta mediteraneană, care presupune consumul de ulei de măsline, fiind o dietă asociată cu o stare de bine.

Oleocanthalul este un compus al acestui ulei care generează uneori acea senzație de furnicături în timpul gustării. Acest compus este anti-inflamator, având proprietăți similare cu cele ale calmantelor din comerț, ajutând la procesul de diminuare a durerii, a inflamațiilor și a temperaturii. De asemenea, poate fi un bun aliat pentru prevenirea bolii Alzheimer și pentru distrugerea celulelor canceroase.

Are în componență acizi grași mononesaturați în proporție de 75%. Acești acizi se mai găsesc cu preponderență în pește, uleiuri vegetale și nuci. Rolul lor este de a proteja organismul împotriva bolilor prin creșterea nivelului de fluidizare și de elasticitate a membranelor celulare. Aceste tipuri de grăsimi sănătoase ne protejează de bolile de inimă, de diabet, de cancer la nivelul colonului și de asteroscleroză.

Are un conținut considerabil de vitamina E, acesta fiind un antioxidant solubil în grăsimi, cu rol de protecție împotriva afecțiunilor la nivelul pielii, al ochilor, împotriva cancerului, diabetului, bolilor neurologice.

Vitamina E este frecvent utilizată în cosmetice, în special în creme și loțiuni, deoarece are rol de diminuare a cicatricilor și grăbește vindecarea. Studiile arată că aceasta poate proteja plămânii expuși la poluarea din aer. Dacă sunteți fumători sau locuiți într-o zonă cu un nivel de poluare a aerului ridicat, vitamina E din uleiul de măsline v-ar putea fi de mare ajutor pentru a vă proteja plămânii.

Vitamina K este un alt tip de vitamine întâlnit în uleiul de măsline. Aceasta ajută la coagulare și la fixarea calciului din organismul uman. Un anume nivel al acestei vitamine poate proteja împotriva rezistenței la insulină și ne poate feri de cancer. Doza de vitamina K din uleiul de măsline este de aproximativ 10 procente din doza zilnică recomandată pentru adulți.

Uleiul de măsline are și alte beneficii, pe lângă cele menționate de noi, așa că, luați un pix, o foaie și completați-vă lista pentru următoarea serie de cumpărături!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: