Redactia.ro
Home » Stil de viață » Beneficiile usturoiului. Nici nu te-ai fi gândit că te poate ajuta la atât de multe lucruri

Beneficiile usturoiului. Nici nu te-ai fi gândit că te poate ajuta la atât de multe lucruri

Beneficiile usturoiului

Beneficiile usturoiului. Cum îl poți folosi în modalități complet neobișnuite. Pentru ce mai este bun usturoiul, în afară de a oferi gust mâncării și pentru întărirea imunității.

Ai fi surprins cât de multe beneficii are banalul usturoi! Iată doar câteva dintre ele!

Utilizarea usturoiului pentru frumusețe

Printre beneficiile usturoiului se numără și proprietățile antibacteriene, pe care le poți folosi în anumite probleme legate de aspectul fizic. Uite câteva dintre ele:

1. Mătreața

Amestecă 5-6 căței de usturoi zdrobiți cu 50 ml de ulei de măsline. Macerează amestecul timp de 2 zile, strecoară-l și masează-ți scalpul cu uleiul obținut. Lasă să acționeze timp de 10 minute, apo spală-te cu șampon. Fă asta înainte de fiecare spălare și, în scurt timp, vei vedea că mătreața dispare.

2. Picior de atlet

Aceasta este o micoză foarte enervantă a piciorului, cauzată de o ciupercă. Ca să tratezi fisurile provocate de micoză și să omori ciuperca, zdrobește câțiva căței de usturoi, aplică-i pe zona afectată, apoi lasă să acționeze câteva ore, chiar și peste noapte. Apoi vei spăla bine picioarele. O altă variantă este să pui cățeii de usturoi zdrobiți într-un lighean cu apă călduță și să ții picioarele în el.

3. Unghii casante

Dacă ți se rup repede unghiile, tot usturoiul te poate ajuta. Pune puțin usturoi în lacul de unghii și aplică-l. Vei vedea că unghiile se întăresc, devin mai puternice și mai frumoase.

4. Acnee

Printre beneficiile usturoiului se numără proprietățile antibacteriene, care curăță pielea de impurități. Dacă ai un coș, fracă puțin usturoi tăiat pe zona afectată. Este valabil și pentru răni foarte mici. Ustură puțin, însă se vindecă mai repede. În plus, usturoiul vindecă mai repede bubițele apărute în colțul gurii din cauza frigului.

5. Sticlă crăpată sau hârtie ruptă

Usturoiul are și proprietăți adezive. Poți lipi o bucată de sticlă sau oglină crăpată ușor cu ajutorul lichidului lipicios din usturoi. Funcționează și pentru hârtie, fiind un adeziv natural.

6. Plante cu probleme

Dacă ai plante atacate de ciuperci sau insecte, folosește usturoiul pe post de pesticid. Amestecă apă cu usturoi și pulverizează în grădină. De asemenea, poți obține un spray dezinfectant pentru toate suprafețele dacă în apă cu usturoi adaugi zeamă de lămâie.

Așadar, usturoiul nu e doar un aliment ieftin și sănătos, ci are nenumărate beneficii. Tu cunoști și alte utilizări pentru usturoi?

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: