Redactia.ro
Home » Stil de viață » Lămâia în treburile casnice. Cum poți utiliza acest fruct și ce rezultate vei obține

Lămâia în treburile casnice. Cum poți utiliza acest fruct și ce rezultate vei obține

Lămâia în treburile casnice. Cum poți utiliza acest fruct și ce rezultate vei obține

Ce beneficii are lămâia în treburile casnice? Cum se foloseste acest fruct pentru a păstra locuința curată și îngrijită?

Poți folosi banala lămâie într-o mulțime de moduri și nu doar pentru un gust acrișor în mâncare și băutură, ci și pentru treburi casnice.

Lămâia în treburile casnice. Scapă de rugină

Scapă de rugina formată pe obiectele din inox și oțel folosind lămâie. Cum functionează? Pune sare pe zona cu probleme, apoi freacă coaja de lămâie de acea zonă. Vei înlătura toată rugina! Încearcă!

Lămâia în treburi casnice: șlefuiește lemnul

Prepară o soluție din sucul de la jumătate de lămâie și adaugă peste el două părți ulei vegetal (de floarea soarelui sau de măsline). Amestecă bine soluția și aplic-o pe lemn, pentru a-i reda strălucirea.

Ultilizarea lămâii în treburi casnice. Dezinfectarea bucătăriei

Pregătește o soluție din jumătate de litru de apă fiartă amestecată cu coajă de la o lămâie. Pune soluția într-un pulverizator.

Folosește lichidul obținut pentru a dezinfecta blatul de bucătărie. De asemenea, această soluție cu lămâie va dezinfecta ustensilele care au intrat în contact cu carne crudă, va dezinfecta ccuțite, tocător de lemn etc.

Soluția dezinfectantă este bună pentru curățarea cuptorului cu microunde și alte aparate electrocasnice.

Lămâia în treburile casnice. Cum purifici aerul și îndepărtezi insectele.

Tot într-un pulverizator, pune o soluție concentrată din jumătate de litru de apă proaspătă, coaja de la 2 lămâi, 3 fire de rozmarin proaspăt și o linguriță de extract de vanilie.

Această soluție reimprospătează aerul din încăperi și parfumează camera într-un mod foarte plăcut! De asemenea, acest truc poate îndepărta insectele, dacă solutia e pulverizată pe zonele afectate.

Iată, deci, cât de utilă este lămâia, având numeroase beneficii, nu doar culinare sau pentru sănătate. Tu ce alte modalități de a folosi lămâia în treburi casnice cunoști? Împărtășește-le cu noi și încearcă-le și pe cele pe care ți le-am propus astăzi!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: