Redactia.ro
Home » Știri » Benzina s-a scumpit accelerat în ultimele săptămâni. Cu cât a crescut prețul la pompă

Benzina s-a scumpit accelerat în ultimele săptămâni. Cu cât a crescut prețul la pompă

benzina

Benzina s-a scumpit în mai multe rânduri, după ridicarea restricțiilor de călătorie. Relaxarea măsurilor a impulsionat cererea de carburanți, care s-a suprapus și peste o apreciere a preţului internaţional al petrolului.

Drept urmare, trendul de ieftinire a benzinei şi motorinei din perioada de urgenţă s-a inversat, scrie profit.ro. Așadar asistăm la un val de scumpiri la prețul carburanților. Benzina recuperează astfel jumătate din reducerea de preț efectuată în perioada de urgență.

Petrom, liderul pieței de carburanți din România, a efectuat patru scumpiri la benzină, una de 3 bani pe litru în urmă cu 2 săptămâni, una de 4 bani pe litru la începutul săptămânii trecute, alta vinerea trecută, de 3 bani/l, și ultima cea de miercuri, tot de 3 bani.

În total, Petrom a majorat în 2 săptămâni prețul mediu al benzinei comercializate în stațiile sale cu 13 bani/l, jumătate din ieftinirea de 27 de bani efectuată pe perioada de urgență.

Atenție! Scumpirile efectuate de OMV Petrom la pompă variază în stații, în funcţie de concurenţa din zonă (câte benzinării ale competiţiei se află în vecinătate) şi de nivelul cererii locale.

Prețul barilului de petrol s-a dublat

Scumpirile sunt cauzate de revenirea parțială a prețurilor la petrol, care conduc la o creștere a cotațiilor produselor petroliere. La momentul redactării acestei știri, prețul unui baril de Brent era de 42 de dolari, potrivit zf.ro.

Petrolul Brent a crescut cu 1,03 USD sau 2,5%, până la 42,54 dolari până la 0945 GMT, cel mai mare nivel din 8 iunie, iar petrolul american West Texas Intermediate a urcat cu 1,17 dolari sau 3%, la 40,01 dolari.

Preţul Brent s-a dublat de la minimul pe 21 de ani atins în aprilie, ajutat de reducerile OPEC + de 9,7 milioane de barili pe zi (bpd) sau 10% din cererea mondială.

Companiile petroliere ajustează preţurile la carburanţi în funcţie de cotaţiile la ţiţei şi la produsele petroliere pentru zona lor de referinţă, dar şi de condiţiile de pe piaţa locală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: