Redactia.ro
Home » Sport » Bianca Andreescu a strălucit la US Open! A câștigat primul titlu de Grand Slam

Bianca Andreescu a strălucit la US Open! A câștigat primul titlu de Grand Slam

Bianca Andreescu a strălucit la US Open

Bianca Andreescu a strălucit la US Open. A câștigat primul titlu de Grand Slam, la doar 19 ani, după ce a învins-o în finală 6-3, 7-5 pe Serena Williams.

Bianca Andreescu a jucat un tenis sclipitor. Nu a ținut cont că în fața sa era o legendă a tenisului mondial. Serena a arătat un joc plin de greșeli în timp ce Andreescu și-a calculat perfect fiecare mișcare. Bianca (15 WTA, 19 ani), canadianca cu origini românești care a uimit lumea tenisului în 2019 a început în forță. A reușit un prim break în fața legendarei Serena Williams, numărul 8 WTA. Apoi a condus cu 2-0. Serena a continuat să facă erori, iar Andreescu s-a distanțat la 4-2, sub ochii Ducesei Meghan Markle, dar şi a lui Venus Williams. Bianca a ratat şansa de a face dublu break şi Serena s-a apropiat la 4-3. După 43 de minute, Bianca și-a adjudecat setul cu 6-3.

Serena a revenit deși a fost condusă cu 5-1

În setul al doilea canadianca a condus, 2-0, într-un moment în care Serena era practic la pământ. Americanca a făcut primul break din meci, apoi și-a pierdut serviciul. Bianca și-a făcut jocul și s-a distanțat la 5-1. Serena a rămas însă în meci după ce și-a câștigat serviciul. Apoi a avut o revenire incredibilă și a egalat la 5. Până la final Bianca Andreescu a câștigat 7-5 în setul doi, și a luat primul titlu la un turneu de Grand Slam. Bianca Andreescu a strălucit la US Open.

Andreescu și Serena s-au mai întâlnit o singură dată

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o singură data, la Rogers Cup. Atunci americanca s-a retras după numai patru game-uri, din cauza unei accidentări. Pentru a ajunge în finala de la US Open Andreescu a trecut în penultimul act de Belinda Bencic cu scorul de 7-6 (3), 7-5, în timp ce Serena a învins-o pe Elina Svitolina, cu 6-3, 6-1. 23 de titluri de Mare Șlem în palmares americanca, 6 dintre ele la US Open, turneu la care a debutat în 1998. Cea mai mare victorie a Biancăi din acest an, a fost la Indian Wells. A învins-o pe fostul lider mondial, Angelique Kerber, şi şi-a adjudecat trofeul. Pe 11 august 2019 a devenit prima canadiancă ce a câștigat Canadian Open după o pauză de 50 de ani.

Bianca o depășește pe Halep

După victoria Biancăi de la Flushing Meadows, aceasta a depășit-o pe Simona Halep în clasamentul WTA. Canadianca ocupă de luni locul 5 în timp de românca a coborât pe 6.

Citește și: George Pușcaș, aproape de un club mare! Cine îl vrea pe atacantul lui Reading

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: