Redactia.ro
Home » Stil de viață » Bicarbonatul de sodiu. 10 utilizări pentru gospodărie și pentru propria sănătate

Bicarbonatul de sodiu. 10 utilizări pentru gospodărie și pentru propria sănătate

Bicarbonatul de sodiu. 10 utilizări pentru gospodărie și pentru propria sănătate

Bicarbonatul de sodiu. 10 utilizări pentru gospodărie și pentru propria sănătate. Acest ingredient ar trebui să existe în orice casă. Bicarbonatul de sodi are proprietăți benefice, acesta fiind folosit atât în procese ce țin de îngrijirea personală, cât și în activități pentru igienizarea locuinței și ucidere microbilor. Prin folosirea bicarbonatului de sodiu se evită folosirea substanțelor toxice în favoarea substanțelor naturale și se reduce munca depusă la curățenie.

Bicarbonatul de sodiu. 10 utilizări pentru gospodărie și pentru propria sănătate

Bicarbonatul de sodiu. Acest ingredient poate fi folosit în orice gospodărie. Este ușor de achiziționat și foarte eficient pentru a ajuta la întreținerea lucrurilor din casă. Bicarbonatul de sodiu este utilizat pe scară largă de către toate gospodinele, mai ales în preparatele delicioase sau aluaturile care au nevoie să crească.

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți de dospire, iar acest lucru determină creșterea aluatului prin producerea de dioxid de carbon. Acesta poate fi folosit și în realizarea tratamentelor de înfrumusețare. Mai jos,găsești 10 beneficii ale bicarbonatului de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu folosit în gospodărie

1. Bicarbonatului de sodiu te ajuta să ai o bucătarie curată, pentr că poate fi folosit pentru a curața diverse obiecte, cum ar fi: tacâmurile, vasele, prin inmuierea acestora intr-o soluție preparată din apă si bicarbonat de sodiu.
2. Este bun și atunci când vrei să ai o baie curată și împrospătată fiind folosit la curățarea căzii, chiuvetei, gresiei, cât și la desfundarea scurgerilor de la chiuvetă.
3. Mirosurile neplăcute și persistente din frigider pot fi îndepărtate cu ajutorul bicarbonatului pus intr-un recipient in interiorul frigiderui.
4. Este potrivit si pentru îndepărtarea urmelor de creion de pe pereți, fiind necesar să îi ștergi cu un burete umed pe care se aplică bicarbonat de sodiu.
5. Poate fi o bună modalitate de a elimina mirosurile neplăcute din lenjeria de pat sau de pe prosoape, dacă așezi o cutie cu bicarbonat de sodiu în șifonierul sau dulapul în care ții prosoapele sau cearșafurile.
6. De asemenea, poate fi folist în mașina de spălat rufe, în combinație cu detergentul lichid. Ajută la reglarea balanței Ph-ului apei, care se echilibrează și va rufele vor fi mai curate.
7. Bicarbonatul de sodiu îndepărtează petele de pe recipientele din plastic în care depozitezi alimentele
8. Îndepărtează și mirosul puternic de tutun dintr-o scrumieră, în care se pune nisip în amestec cu bicarbonat de sodiu
9. Cu ajutorul acestui ingredient se curăță grătarul murdar.
10.Bicarbonatul de sodiu redă strălucirea bijuteriilor vechi, dacă acestea sunt lustruite bine.

Alte beneficii ale bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul tratează arsurile la stomac. Acestea sunt cunoscute sub numele de reflux acid și este o senzație dureroasă, de arsură care apare în regiunnea superioară a stomacului.

Poate fi folosit ca apă de gură. Mulți oameni îl folosesc ca înlocuitor al apei de gură. Unele studii au arătat că poate ajuta la împrospătarea respirației și chiar să ofere proprietăți antibacteriene și antimicrobiene.

Bicarbonatul de sodiu calmează aftele. De asemenea, acesta albește dinții, fiind un remediu popular. Poate îmbunătăți performanța exercițiilor fizice, acesta fiind un supliment popular printre sportivi. Studiile arată că bicarbonatul de sodiu poate ajuta organismul să reziste pentru mai mult timp.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: